Karitsan paisti ja omena-rosmariinikermassa haudutetut juurekset

Karitsan paisti saa seurakseen porsaankyljellä ryyditettyjä omena-rosmariinikermassa haudutettuja juureksia.

servings 4 annosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g karitsan paistia

1 rkl tuoretta rosmariinia

1 rkl voita

mustapippuria myllystä

suolaa

*

Juurekset omena-rosmariinikermassa:

*

1 pieni mustajuuri

4 perunaa

1 porkkana

100 g porsaan savukylkeä

1 omena

2 dl kermaa

1 rosmariinin oksa

1 rkl voita

1 rkl silputtua lehtipersiljaa

mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Mausta karitsanpaistikkeet tai paisti ja ruskista paistinpannulla voissa rosmariinin lehtien kanssa kauniin ruskeiksi. 2. Nosta uunivuokaan ja aseta paistomittarin antura lihan paksuimpaan keskikohtaan. Paista 90 asteisessa uunissa kunnes paistomittari näyttää 54 astetta.
3. Nosta vuoka uunista ja kääri liha foliopaperiin. Anna mehustua 10-15 minuuttia lämpimässä ennen viipalointia.

Juurekset omena-rosmariinikermassa

1. Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä juurekset vedessä lähes kypsiksi.
2. Kaada vesi pois ja nosta juurekset jääveteen, jotta kypsyminen lakkaa.
3. Leikkaa porsaankylki kuutioiksi ja paista paistinpannulla rapeaksi. Siivilöi rasva pois.
4. Kuori omena ja raasta se kattilaan kaadetun kerman sekaan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa ja anna kiehua hetki.
5. Kuumenna juuresviipaleet ja kuutioitu porsaankylki kattilassa voin kanssa. Kaada omena-rosmariinikerma päälle.
6. Anna kiehua hetki, mausta pippurilla ja suolalla.
7. Lusikoi juurekset lautaselle ja leikkaa ohuita karitsan viipaleita päälle.
8. Viimeistele annos vielä hyvällä, Dijon -sinapilla maustetulla lihaglassilla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla