viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Karitsan paahtopaisti ja Munakoisocaponata

26.06.2012 Antti Vahtera

Munakoisocaponata ja karitsan paahtopaisti sopivat erinomaisesti rotevan, voimakkaan ja tuhdin punaviinin kylkeen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia

grillausöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Munakoisocaponata

1 kpl munakoiso

1 kpl punasipuli

1 kpl iso tomaatti

10–15 kpl mustaa kivetöntä oliivia

tuoretta basilikaa

valkosipulia

oliiviöljyä

1 rkl kapriksia

2 rkl balsami-etikkaa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pilko munakoiso noin 1 cm kuutioiksi. Laita kuutiot talouspaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle suolaa.
2. Anna vetäytyä kymmenkunta minuuttia ja kuivaa kuutiot.
3. Leikkaa sipuli ja tomaatti sormenpään kokoisiksi paloiksi, viipaloi oliivit, sekä hienonna basilika ja valkosipuli.
4. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää oliiviöljyä. Sekoita.
5. Kumoa ainekset kuumalle paistinpannulle tai grilliparilalle. Paahda hetki ja ripottele päälle balsami-etikka ja mausteet.
6. Sivele karitsanpaistit grilliöljyssä ja grillaa nopeasti molemmin puolin suoralla lämmöllä niin, että liha jää sisältä punertavaksi (55 °C).
7. Tarjoa Caponatan kera.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Pääruoka

Gnocchipannu munakoisolla

time Created with Sketch.
55 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Munakoisot & persiljatahna

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä