Vahteran resepti

Karitsan paahtopaisti ja Munakoisocaponata

26.06.2012 Antti Vahtera

Munakoisocaponata ja karitsan paahtopaisti sopivat erinomaisesti rotevan, voimakkaan ja tuhdin punaviinin kylkeen.

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia

grillausöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Munakoisocaponata

1 kpl munakoiso

1 kpl punasipuli

1 kpl iso tomaatti

10–15 kpl mustaa kivetöntä oliivia

tuoretta basilikaa

valkosipulia

oliiviöljyä

1 rkl kapriksia

2 rkl balsami-etikkaa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pilko munakoiso noin 1 cm kuutioiksi. Laita kuutiot talouspaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle suolaa.
2. Anna vetäytyä kymmenkunta minuuttia ja kuivaa kuutiot.
3. Leikkaa sipuli ja tomaatti sormenpään kokoisiksi paloiksi, viipaloi oliivit, sekä hienonna basilika ja valkosipuli.
4. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää oliiviöljyä. Sekoita.
5. Kumoa ainekset kuumalle paistinpannulle tai grilliparilalle. Paahda hetki ja ripottele päälle balsami-etikka ja mausteet.
6. Sivele karitsanpaistit grilliöljyssä ja grillaa nopeasti molemmin puolin suoralla lämmöllä niin, että liha jää sisältä punertavaksi (55 °C).
7. Tarjoa Caponatan kera.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Kreikkalaiset karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Järjestä viiden tähden hot dog -ilta!

Kaupallinen yhteistyö

22.03.2021 Viinilehden toimitus

Parasta pääsiäiseen: aussipunkku ja nopeat karitsankyljykset Lähi-idän twistillä!

Kaupallinen yhteistyö

15.03.2021 Viinilehden toimitus

Munakoiso-tomaattipasta ja suomalaisten suosima klassikkoviini

Kaupallinen yhteistyö

14.12.2020 Viinilehden toimitus