Reseptit

Karitsamakkara-nakkipiilot

17.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Karitsamakkara-nakkipiilot valmistuvat croissant-tuoretaikinasta. Kirpeällä punakaalisalaatilla täytetyt karitsamakkara-nakkipiilot maistuvat piemontelaisen punaviinin kera.

Ainekset

4 karitsan raakamakkaraa

1 prk (240 g) croissant-tuoretaikinaa esim. Danerolles

1 muna

2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

*

Kirpeä punakaali:

pala (100 g) punakaalia

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl jyväsinappia

1 tl oliiviöljyä

ripaus suolaa

1 tl juoksevaa hunajaa

*

Rapea salvia:

2 dl rypsiöljyä

salvianlehtiä

suolaa

Lisäksi:

puolukoita tai karpaloita

jyväsinappia

Valmistusohje

1.Kypsennä makkarat ensin paketin ohjeen mukaan. Voit käyttää myös valmiiksi kypsiä makkaroita, kuten chorizoa.
2. Pyörittele kypsät ja jäähtyneet makkarat spiraalimaisesti croissanttaikinan sisään piiloon. Leikkaa taikinapötkylät noin ruokalusikallisen kokoisiksi paloiksi. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
3. Paista paloja 180-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.
4. Valmista kirpeä punakaali. Leikkaa kaali ohueksi suikaleeksi. Laita kaalisuikaleet kulhoon, lisää muut ainekset. Sekoita ja anna levätä hetki huoneenlämmössä, jotta maut tasaantuvat.
5. Paista salvianlehdet öljyssä. Kuumenna öljy paistinpannussa noin 180-asteiseksi. Ripottele salvianlehdet öljyyn. Kun lehti ei enää sihise öljyssä, nosta talouspaperille valumaan. Mausta lämpimänä ripauksella suolaa.
6. Laita nakkipiilot tarjolle. Nosta kirpeää punakaalia hieman lämpimien karitsamakkararullien päälle. Sipaise viereen jyväsinappia ja nosta puolukat sinapin päälle. Koristele rapeilla salvianlehdillä.

Viinisuositus:

Armigero Barbera d’Asti Superiore 2017

Alkon tuotenro: 935317

Punaviini Italia
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka
Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus