Reseptit

Karitsamakkara-hot dog

04.08.2021 Elisa Johanson + kuva Laura Riihelä

Hot dog muuntautuu gourmet-herkuksi, kun täytät sen karitsamakkaralla, valmistat herkulliset lisukkeet ja tarjoilet ihanan viinin kera!

Ainekset

4 hot dog -sämpylää

4 lammas-tai karitsamakkaraa

*

Karamellisoitu sipuli:

2 sipulia

3 rkl voita

3 rkl fariinisokeria

1 rkl vettä

ripaus suolaa

*

Dijon-majoneesi:

1/2 dl majoneesia

1 rkl dijon-sinappia

*

Lisäksi:

2–3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Valmistusohje:
1. Aloita karamellisoidun sipulin valmistuksella. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuumenna paistinpannussa voi. Lisää sipulirenkaat ja sokeri. Sekoita ja anna paistua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää puolivälissä paistinaikaa vesi ja suola.
3. Paista toisella pannulla tai grillissä makkarat kypsiksi.
4. Makkaroiden paistuessa, sekoita dijon-sinappi ja majoneesi. Siirrä dijon-majoneesi pursotuspussiin.
5. Höyrytä tai lämmitä uunissa hot dog -sämpylät.
6. Hienonna lehtipersilja.
7. Laita lämpimän hot dog -sämpylän väliin karitsamakkara ja karamellisoitua sipulia. Pursota päälle raidat dijon-majoneesilla ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa.

Viinisuositus:

Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah 2018

Alkon tuotenro: 953877

Punaviini Chile
11,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kreikkalaiset karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset & vaahdotettu feta

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Portugalilainen lihapata, karitsa-cataplana

time Created with Sketch.
12 h
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Järjestä viiden tähden hot dog -ilta!

Kaupallinen yhteistyö

22.03.2021 Viinilehden toimitus

Parasta pääsiäiseen: aussipunkku ja nopeat karitsankyljykset Lähi-idän twistillä!

Kaupallinen yhteistyö

15.03.2021 Viinilehden toimitus

Makkara-juustoplatter ja juusto-viiniparit

15.12.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo