Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaattia

26.06.2012 Antti Vahtera

Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaatti ovat raikasta tarjottavaa illanistujaisiin.

Ainekset

300 g kampasimpukoita

1 dl basilikan lehtiä

1 dl oliiviöljyä

1 rkl limemehua

1 dl parmesan-juustolastuja

1 rkl Dijon-sinappia

3 Rosamunda perunaa keitettynä

2 rkl smetanaa tai ranskankermaa

mustapippuria ja karkeaa suolaa myllystä

Valmistusohje

1. Kuivaa kampasimpukat talouspaperin päällä. Ruskista nopeasti teflonpannulla kampasimpukoihin rapea pinta.
2. Jäähdytä ja leikkaa kampasimpukat noin 2 mm:n viipaleiksi. Asettele viipaleet lautasille vierekkäin.
3. Silppua basilikan lehdet ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sekoita limen mehu basilikaöljyyn ja sivele kampasimpukoiden pintaan, tarjoile heti perunasalaatin lisättyäsi. Rouhi pinnalle vielä pippuria ja suolaa.

Perunasalaatti:
1. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita smetana, sinappi ja perunat keskenään.
2. Lisää joukkoon parmesan-juusto, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Mansikka-mascarponecroissant

time Created with Sketch.
25 min
Pääruoka

Kesäkaali-halloumpihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Alkoholin etämyynti: Miten etenee keskustelu Suomessa?

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Epätyypillisten viinimaiden helmet – 3 x kuohuviini viinifiilistelijälle

21.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä