viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja muikunmätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–12 kampasimpukkaa

80 g muikunmätiä

silputtua ruohosipulia

oliiviöljyä

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

(lime-sitruuna)

Valmistusohje

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit puristaa simpukoille vähän limetin mehua juuri ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ali Nazik Kebab

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h

Lue lisää

Syyskuun viinipoiminnat

12.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tummaa tunnelmaa ja tuhteja makuja – vinkit syysviinien valintaan

11.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Parhaat syysviinit Viinikellari.comista – nämä herkut on pakko maistaa!

Kaupallinen yhteistyö

09.09.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä