viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja muikunmätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–12 kampasimpukkaa

80 g muikunmätiä

silputtua ruohosipulia

oliiviöljyä

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

(lime-sitruuna)

Valmistusohje

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit puristaa simpukoille vähän limetin mehua juuri ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Rannikkomatkalle Englantiin

26.02.2024 Teksti Kalle Kirstilä + Kuvat Robert Seger

Australialainen pioneeri Wynns Coonawarra Estate

Kaupallinen yhteistyö

26.02.2024 Viinilehden toimitus + kuvat Wynns Coonawarra Estate

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä