viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja muikunmätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit […]

Ainekset

8–12 kampasimpukkaa

80 g muikunmätiä

silputtua ruohosipulia

oliiviöljyä

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

(lime-sitruuna)

Valmistusohje

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit puristaa simpukoille vähän limetin mehua juuri ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kirkas perunasalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Perunarösti

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton
Jälkiruoka

Affogato ja zabaione

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: sadonkorjuukuulumisia

01.12.2022 Viinilehden toimitus + kuvat tiloilta

Pizzailmiöt ja ajankohtaiset pizzaviinit

30.11.2022 Viinilehden toimitus + kuva valmistajat

Brien ja rieslingin täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

28.11.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä