Reseptit

Kampasimpukka-salaattikupit

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h 5 min

Kampasimpukka-salaattikupit ovat oiva illallismenun avaus ja keittiöntervehdys. Voit myös tarjoilla ne pikkupurtavana illanistujaisissa. Kaada lasiin suositussamppanjaa!

Ainekset

200 g kampasimpukkaa (liha)

1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuna

tilkka sitruunan mehua

suolaa

1 sydänsalaatti

*

Rakuunakreemi:

reilu ½ dl tuoretta rakuunaa

1/2 dl öljyä

1 dl täysmajoneesia (esim. Hellmans)

suolaa

mustapippuria

*

Pikkelöity fenkoli:

1 fenkoli

1/2 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

*

Koristeluun:

pelargonian terälehtiä

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla pikkelöity fenkoli. Sekoita etikka, sokeri ja vesi huolellisesti. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä ja sekoita liemeen. Laita fenkoli liemineen minigrip-pussiin, sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti huoneenlämmössä tai viileässä seuraavaan päivään.
2. Hienonna kampasimpukan liha pieneksi. Lisää sekaan paahdetut seesaminsiemenet, tilkka sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua viileässä 20 minuuttia.
3. Valmista rakuunakreemi. Soseuta rakuuna ja öljy tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita yrttiöljy majoneesiin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
4. Irrota sydänsalaatista lehdet, huuhtele ja kuivaa ne.
5. Täytä lehtikupit tartarilla, lisää nokare rakuunakreemiä ja pikkelöityä fenkolia. Koristele pelargonian terälehdillä.

Viinisuositus:

Nicolas Feuillatte Collection Vintage Blanc de Blancs Champagne Brut 2012

Alkon tuotenro: 536277

Kuohuviini Ranska
50,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Pääruoka

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua

time Created with Sketch.
45 min
Keitto

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Viinilehden toimitus + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus