viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kampasimpukka-carpaccio ja versosalaattia

14.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Kampasimpukka-carpaccio on loistava merellisen raikas alkuruoka.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

*

8 kampasimpukanlihaa

1/2 tl (meri)suolaa (hienoa)

2 limettiä

*

Versosalaatti:

1 ras sinimailasen versoja

1 ruukku korianteria

*

Sitruunavinegretti:

2 rkl laadukasta oliiviöljyä

1 (luomu)sitruunan mehu

1/2 tl (meri)suolaa (hienoa)

1/2 tl hunajaa

*

Kurkumamajoneesi:

1 dl majoneesia

1/2 tl kurkumajauhetta

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kampasimpukat ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.
2. Levitä viipaleet lautasille ja mausta suolalla. Purista viipaleille limetin mehua juuri ennen tarjoilua.
3. Valmista kampasimpukoille seuraksi versosalaattia. Pese versot ja korianteri. Nypi korianteri ja sekoita se versojen kanssa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
5. Mausta salaatti vinegretillä juuri ennen tarjoilua.
6. Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile kurkumamajoneesi kampasimpukoiden kanssa

Vinkki:
Koristele annos Nori-merilevällä, josta saa saksilla leikattua ohuita suikaleita. Tarjoile lisäksi paahdettua leipää.

Tiesitkö:
Kampasimpukan lihan voi syödä raakana tai kypsentää sitrusmehulla, paistaminen ei aina ole tarpeen.

 

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kirkas perunasalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Bo SSäm ravunpyrstöistä

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä