Vahteran resepti

Kampasimpukat ja paprikaöljyä

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise paprikat, poista siemenet, paprikan valkoiset osat ja leikkaa vielä puolikkaat kolmeen osaan. Grillaa paprikoita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa. Soseuta tehosekoittimessa paprikat ja 1 dl öljyä tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi, mausta molemmin puolin pippurilla […]

Ainekset

12 kpl kampasimpukkaa

2 kpl keltaista paprikaa

8 kpl valkosipulinkynttä

2 dl oliiviöljyä

0,5 dl kirkastettua voita (sulata 40 g voita kattilassa, poista liedeltä ja anna voiheranlaskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan.)

0,5 dl ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat, poista siemenet, paprikan valkoiset osat ja leikkaa vielä puolikkaat kolmeen osaan. Grillaa paprikoita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa. Soseuta tehosekoittimessa paprikat ja 1 dl öljyä tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi, mausta molemmin puolin pippurilla ja suolalla.

Paista kampasimpukat kirkastetussa voissa pinnoitetulla kuumalla pannulla molemmin puolin pähkinäisen rapeiksi; älä paista kypsiksi jotteivät simpukat sitkisty. Nosta simpukat lautasille ja paista viipaloidut valkosipulinkynnet rapeiksi jälkilämmöllä. Pirskottele simpukoiden päälle paprikaöljyä, valkosipulit ja silputtua ruohosipulia.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kesäkaali-halloumpihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton

Vastaavia artikkeleita

Epätyypillisten viinimaiden helmet – 3 x kuohuviini viinifiilistelijälle

21.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

5 x aito siideri helteeseen ja ruokapöytään

21.06.2021 Mariaana Nelimarkka + kuva Shutterstock

Kokkaa bissellä! 4 x olutresepti

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock