viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kahden kaalin laatikko, lihaliemikastike ja lehtikaalisipsit

13.02.2017 Resepti: Arto Rastas kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Perinteinen kaalilaatikko uudella twistillä, kahdesta eri kaalista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

kasvis, munaton

40 min

*

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

100 g savojinkaalia

100 g lehtikaalia

2 rkl + 25 g voita

suolaa

mustapippuria

4 dl ohrasuurimoita (keitettyjä, kypsiä)

50 g parmesaaniraastetta

*

Lihaliemi:

2 rkl sokeria

1/2 dl punaviinietikkaa

1 prk (2dl) demi glace -kastikepohjaa (esim. HK)

suolaa

mustapippuria

*

Lehtikaalisipsit:

100 g lehtikaalia

1 rkl rypsiöljyä

suolaa

*

Lisäksi:

sokeroituja karpaloita

smetanaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin lehtikaalisipsit. Poista kaalinlehdistä keskiruoti ja paloittele hieman pienemmiksi.
2. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele pintaan reilusti suolaa ja pirskottele tai sivele pullasudilla rypsiöljyä.
3. Paahda 150-175-asteisessa uunissa rapeaksi noin 15 minuuttia.
4. Tee seuraavaksi lihaliemi. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi.
5. Lisää etikka kuuman sokerin joukkoon ja hauduta hetki, kunnes sokeri on liuennut kokonaan.
6. Lisää demiglace ja meirami. Hauduta, noin 5 minuuttia.
7. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
8. Tee kaalilaatikko. Kuori sipulit. Hienonna sipulit ja kaalit.
9. Kuullota sipulit voissa. Lisää hienonnetut kaalit ja jatka kypsennystä kunnes kaalit ovat pehmenneet. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
10. Lisää ohrasuurimot ja kuumenna.
11. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja reippaasti voita.
12. Tarjoile kaalilaatikko lihaliemen, sokerissa pyöriteltyjen karpaloiden ja smetanan kanssa. Tarjoa lisänä ja ripottele ruoan pinnalle rapeita lehtikaalisipsejä.

Vinkki:
Lehtikaalisipsit on helppo valmistaa ja maistuvat myös sellaisenaan viinin tai oluen kanssa

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä