Reseptit

Juustokastike, tortillakulhot ja hedelmäsalsa

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tarjoa juustodippi itse tehdyistä tortillakupeista. Se on rento viikonloppuillan seurusteluruoka.

Ainekset

1 pkt (200 g) vehnätortilloja (s-koko)

3 rkl öljyä

1 1/2 tl chilimausteseosta

*

Juustokastike:

200 g voimakasta juustoa (esim. kypsytetty cheddar)

75 g sinihomejuustoa

1 1/2 dl valkoviiniä

2 tl maizenaa

1 dl kermaa

mustapippuria

*

Hedelmäsalsa:

3 viikunaa

1 persimoni tai 1–2 päärynää

1 kevätsipuli

1 vihreä chili

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl limemehua

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

raakoja kasviksia (esim. varsiselleriä, kukkakaalia)

Valmistusohje

1. Kuumenna 180-asteiseksi. Sekoita chilimausteseos öljyyn. Levitä 4 tortilla-lettua uunipellille. Sivele molemmin puolin öljyllä. Paista pohjia noin 8 minuuttia. Painele kuumat tortillat heti uunista ottamisen jälkeen lasien päälle kupeiksi. Käytä käsien suojana talouspaperia.
2. Leikkaa loput tortillat tikuiksi ja kolmioksi. Laita pellille ja öljyä ne mausteöljyllä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tortilla-nachot ovat rapeita.
3. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipuli ja chili. Yhdistä hedelmäsalsan ainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Raasta juusto, murenna homejuusto. Kuumenna viini ja maizena sekoitellen kattilassa, lisää juustot ja kerma. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla.
5. Kaada juustokastike tortillakuppeihin. Nauti salsan, dippikasvisten sekä nachojen kanssa.

Vinkki: Jos et ehdi väsätä kuppeja itse, osta tortillakulhot ja nachot valmiina.

Viinisuositukset

Hob Nob Chardonnay 2018

Alkon tuotenro: 549587

Valkoviini Languedoc-Roussillon
11,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Adobe Reserva Chardonnay 2018

Alkon tuotenro: 539017

Valkoviini Casablanca
10,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kolmen juuston munakoisokääröt

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Hunajainen mozzarella-persimonsalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Emmental ja 3 x juomasuositus

25.05.2020 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Metsuri-juusto ja 3 x juomasuositus

10.03.2020 Antti Uusitalo + Laura Riihelä

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä