viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Juustokastike, tortillakulhot ja hedelmäsalsa

25.03.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tarjoa juustodippi itse tehdyistä tortillakupeista. Se on rento viikonloppuillan seurusteluruoka.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (200 g) vehnätortilloja (s-koko)

3 rkl öljyä

1 1/2 tl chilimausteseosta

*

Juustokastike:

200 g voimakasta juustoa (esim. kypsytetty cheddar)

75 g sinihomejuustoa

1 1/2 dl valkoviiniä

2 tl maizenaa

1 dl kermaa

mustapippuria

*

Hedelmäsalsa:

3 viikunaa

1 persimoni tai 1–2 päärynää

1 kevätsipuli

1 vihreä chili

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl limemehua

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

raakoja kasviksia (esim. varsiselleriä, kukkakaalia)

Valmistusohje

1. Kuumenna 180-asteiseksi. Sekoita chilimausteseos öljyyn. Levitä 4 tortilla-lettua uunipellille. Sivele molemmin puolin öljyllä. Paista pohjia noin 8 minuuttia. Painele kuumat tortillat heti uunista ottamisen jälkeen lasien päälle kupeiksi. Käytä käsien suojana talouspaperia.
2. Leikkaa loput tortillat tikuiksi ja kolmioksi. Laita pellille ja öljyä ne mausteöljyllä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tortilla-nachot ovat rapeita.
3. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipuli ja chili. Yhdistä hedelmäsalsan ainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Raasta juusto, murenna homejuusto. Kuumenna viini ja maizena sekoitellen kattilassa, lisää juustot ja kerma. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla.
5. Kaada juustokastike tortillakuppeihin. Nauti salsan, dippikasvisten sekä nachojen kanssa.

Vinkki: Jos et ehdi väsätä kuppeja itse, osta tortillakulhot ja nachot valmiina.

Viinisuositukset

Adobe Reserva Chardonnay 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
10,78 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä