Yleinen

Juustofondue ginillä

22.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Ginillä päivitetty perinteinen juustofondue, on loistava ja seurallinen tarjottava illanistujaisissa.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

valmistusaika 40 min

*

200 g mustaleima-emmentalia

200 g gruyèreä

200 g camembert-juustoa

1 valkosipulinkynsi

3 dl kuivaa, hapokasta valkoviiniä

3-4 rkl giniä

*

Lisäksi:

vaaleaa leipää

ilmakuivattuakinkkua

hillosipuleita

Valmistusohje

1. Raasta juustot karkeasti. Anna juustoraasteen olla huoneenlämmössä, kunnes se ei enää ole kylmää.
2. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä.
3. Kiehauta viini ja sekoita siihen raastetut juustot.
4. Kiehauta seos uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.
5. Mausta fondue ginillä.
6. Pidä kuumana, mutta ei kiehuvana. Tarjoile fonduen kanssa tuoretta vaaleaa leipää, esimerkiksi hasselpähkinöillä ja auringonkukansiemenillä maustettua pataleipää. Lisukkeeksi sopii myös ilmakuivattu kinkku, hillosipulit ja cocktailkurkut.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinä-juustopallot

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sinihomejuusto-saaristolaisleivät

time Created with Sketch.
10 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Savujuustopiirakka

time Created with Sketch.
1 h 20 min

Lue lisää

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Maidon ja juustojen taitajat

08.11.2021 Elisa Ojala + Kuva Ville Palonen

Provolone on herkullinen italialainen juusto – katso juomasuositukset!

04.05.2021 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä