viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Jokirapuraviolit

18.10.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Rapu ja ravunpyrstöt maistuvat hienostuneiden raviolien täytteenä. Niiden kanssa maistuu samppanja.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta, noin 20 raviolia

1 h + 1 h maustumiseen ja vetäytymiseen

*

600 g sahrami-pastataikinaa (ohje alla)

1 keltuainen

1 rkl vettä

*

Keittämiseen:

vettä

suolaa

*

Raputäyte:

300 g ravunpyrstöjä suolaliemessä (tai katkarapuja)

1/2 dl kuohukermaa

150 g ricotta-juustoa

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

*

Sahrami-pastataikina:

1/2 tl sahramia

1 rkl kuumaa vettä

500 g (noin 6,5 dl) italialaista 00-pastajauhoa tai durumjauhoja

1/2 tl (meri)suolaa

4 isoa munaa

6 keltuaista

2 rkl oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

hummeri- tai jokirapukastiketta

tai

oliiviöljyllä maustettuja yrttejä

Valmistusohje

1. Aloita täytteen valmistuksesta. Valuta ja hienonna ravunpyrstöt veitsellä tai tehosekoittimessa.
2. Lisää joukkoon kerma ja ricotta-juusto.
3. Mausta täyte sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla sekä pippurilla. Lisää joukkoon lopuksi ruohosipuli.
4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
5. Pyörittele täytteestä noin 20 palloa (á 20 g) ja laita ne kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan.
6. Valmista pastataikina. Liuota sahrami ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Anna maustua noin 5 minuuttia.
7. Siivilöi jauhot ja suola yleiskoneeseen.
8. Lisää munat, keltuaiset, öljy ja siivilöi joukkoon myös sahrami.
9. Sekoita taikina yleiskoneessa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina tulisi valmistaa nopeasti, sitkoa muodostamatta. Kaavi mukaan myös taikina kulhon reunoilta ja sekoita uudelleen tasaiseksi. Taikina on hieman muruinen, mutta paineltaessa tulisi sen pysyä kasassa.
10. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia.
11. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen työstämistä.
12. Kauli viileästä taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Siirrä pastalevyt kevyesti jauhotetulle pöydälle.
13. Leikkaa taikinasta 40 kpl ympyröitä (halkaisija noin 9 cm).
14. Asettele 20 taikinapalan päälle täytepallot.
15. Sekoita munankeltuaiseen ripaus suolaa ja 1 rkl vettä. Voitele täytettyjen pastapalojen reunat keltuaisella.
16. Nosta toiset taikinapalat päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Raviolien reunat voi siistiä taikinaleikkurilla.
17. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Tarjoile heti.

Vinkki: Esivalmistele raviolit edellisenä päivänä. Esikeitä 3 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Valuta hyvin, säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä. Keitä noin 2 minuuttia ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Roland Champion Grand Cru Blanc De Blancs Champagne Brut 2013

Alkon tuotenro 1:

Samppanja
56,73 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Ruokakauppaviinit – nämä testasimme!

20.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä