Yleinen

Jokirapuraviolit

18.10.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Rapu ja ravunpyrstöt maistuvat hienostuneiden raviolien täytteenä. Niiden kanssa maistuu samppanja.

Ainekset

4 annosta, noin 20 raviolia

1 h + 1 h maustumiseen ja vetäytymiseen

*

600 g sahrami-pastataikinaa (ohje alla)

1 keltuainen

1 rkl vettä

*

Keittämiseen:

vettä

suolaa

*

Raputäyte:

300 g ravunpyrstöjä suolaliemessä (tai katkarapuja)

1/2 dl kuohukermaa

150 g ricotta-juustoa

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

*

Sahrami-pastataikina:

1/2 tl sahramia

1 rkl kuumaa vettä

500 g (noin 6,5 dl) italialaista 00-pastajauhoa tai durumjauhoja

1/2 tl (meri)suolaa

4 isoa munaa

6 keltuaista

2 rkl oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

hummeri- tai jokirapukastiketta

tai

oliiviöljyllä maustettuja yrttejä

Valmistusohje

1. Aloita täytteen valmistuksesta. Valuta ja hienonna ravunpyrstöt veitsellä tai tehosekoittimessa.
2. Lisää joukkoon kerma ja ricotta-juusto.
3. Mausta täyte sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla sekä pippurilla. Lisää joukkoon lopuksi ruohosipuli.
4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
5. Pyörittele täytteestä noin 20 palloa (á 20 g) ja laita ne kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan.
6. Valmista pastataikina. Liuota sahrami ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Anna maustua noin 5 minuuttia.
7. Siivilöi jauhot ja suola yleiskoneeseen.
8. Lisää munat, keltuaiset, öljy ja siivilöi joukkoon myös sahrami.
9. Sekoita taikina yleiskoneessa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina tulisi valmistaa nopeasti, sitkoa muodostamatta. Kaavi mukaan myös taikina kulhon reunoilta ja sekoita uudelleen tasaiseksi. Taikina on hieman muruinen, mutta paineltaessa tulisi sen pysyä kasassa.
10. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia.
11. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen työstämistä.
12. Kauli viileästä taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Siirrä pastalevyt kevyesti jauhotetulle pöydälle.
13. Leikkaa taikinasta 40 kpl ympyröitä (halkaisija noin 9 cm).
14. Asettele 20 taikinapalan päälle täytepallot.
15. Sekoita munankeltuaiseen ripaus suolaa ja 1 rkl vettä. Voitele täytettyjen pastapalojen reunat keltuaisella.
16. Nosta toiset taikinapalat päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Raviolien reunat voi siistiä taikinaleikkurilla.
17. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Tarjoile heti.

Vinkki: Esivalmistele raviolit edellisenä päivänä. Esikeitä 3 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Valuta hyvin, säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä. Keitä noin 2 minuuttia ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Roland Champion Grand Cru Blanc De Blancs Champagne Brut 2013

Alkon tuotenro: 528167

Samppanja Ranska
49,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinitollo – viiniä iloisella ja rennolla asenteella

19.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Elina Strengel

Master of Wine – matkalla mestareiksi?

15.04.2021 Sanna Pöyry + kuvat Tero Ahonen ja Robert Seger

Tunnetko Silvanerin? Viininharrastajat himoitsevat siitä tehtyjä viinejä

14.04.2021 Mika Vanne