Ainekset
1 pieni kurkku
1 tl suolaa
1–2 tl sambal oelek -maustetahnaa
3 dl paksua turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
2 palloa (à 125 g) mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 nippu tilliä
Valmistusohje
- Pese ja kuivaa kurkku. Raasta se karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Ripottele päälle suola ja puristele suola tasaisesti kurkkuraasteeseen. Nosta siivilä valumaan kulhon päälle hetkeksi.
- Puristele kurkkuraaste kuivaksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon sambal oelek ja tarkista maku. Aloita varovasti ja lisää tulista maustetahnaa hiljalleen.
- Lusikoi jogurtti isolle lautaselle keoksi ja tee keskelle kuoppa lusikalla. Nostele kurkkuraaste jugurtin päälle. Lisää lautaselle myös mozzarellapallot puolikkaiksi revittynä.
- Valuta päälle oliiviöljy ja sitruunamehu. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja tillinoksilla.
Viinisuositus