viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Jaloviinaomenat ja valkohomejuusto
Reseptit

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

08.12.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jallu on omenan kaveri. Jaloviinaa nauttineet omput viihtyvät valkohomejuuston kyljessä, mutta ne hakeutuvat jälkiruokapöydässä luontevasti myös vaniljajäätelön seuraan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4–5 kotimaista omenaa

50 g voita

2 rkl fariinisokeria

40 g saksanpähkinöitä

¾ dl jaloviinaa

200 g valkohomejuustoa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja leikkaa ne noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja kiehauta. Laita omenakuutiot pannulle ja paista, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
3. Lisää pannulle pähkinät ja jaloviina. Kuumenna seosta hyvällä lämmöllä noin minuutti.
4. Nosta pannu pois levyltä ja anna omenoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
5. Leikkaa juusto paloiksi ja tarjoile se jalluomenoiden kanssa.

Viinisuositus

TreRose Vin Santo di Montepulciano 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Toscana
22,98 €
0,375 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Pikkusyötävä

Parsacroissant

time Created with Sketch.
30 min
Liharuoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä