Jaloviinaomenat ja valkohomejuusto

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

Jallu on omenan kaveri. Jaloviinaa nauttineet omput viihtyvät valkohomejuuston kyljessä, mutta ne hakeutuvat jälkiruokapöydässä luontevasti myös vaniljajäätelön seuraan.

20 min
servings 4 annosta

08.12.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4–5 kotimaista omenaa

50 g voita

2 rkl fariinisokeria

40 g saksanpähkinöitä

¾ dl jaloviinaa

200 g valkohomejuustoa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja leikkaa ne noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja kiehauta. Laita omenakuutiot pannulle ja paista, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
3. Lisää pannulle pähkinät ja jaloviina. Kuumenna seosta hyvällä lämmöllä noin minuutti.
4. Nosta pannu pois levyltä ja anna omenoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
5. Leikkaa juusto paloiksi ja tarjoile se jalluomenoiden kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla