Reseptit

Jääkellarin lohi

time Created with Sketch.
24 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Kaipaatko suussa sulavan pehmeää graavilohta? Ota käyttöön isoäidin niksit ja kylvetä lohi jääkylmässä suolaliemessä. Tarjoa jääkellarinlohi alkupalana mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

Ainekset

1 l vettä

1 dl hienoa merisuolaa

2 rkl sokeria

1 kg lohifileetä

*

Tarjoiluun:

smetanaa

sipulisilppua

mätiä

ruohosipulia

saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa.

 

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

599447, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kremstal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Sepp Moser
Grüner Veltliner
19,80 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tryffelirisotto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Suomalainen tryffeli, totta vai tarua?

21.01.2020 Riikka Huotari + Kuvat Sami Repo

Tipaton tammikuu ja ravintoloiden alkoholittomat juomat

09.01.2020 Kalle Naatula + Kuvat Ravintolat ja Shutterstock

Savua rypäleissä – miten maastopalot vaikuttavat viineihin?

07.01.2020 Teksti Mika Vanne