Reseptit

Jääkellarin lohi

06.12.2019 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

time Created with Sketch.
24 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Kaipaatko suussa sulavan pehmeää graavilohta? Ota käyttöön isoäidin niksit ja kylvetä lohi jääkylmässä suolaliemessä. Tarjoa jääkellarinlohi alkupalana mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

Ainekset

1 l vettä

1 dl hienoa merisuolaa

2 rkl sokeria

1 kg lohifileetä

*

Tarjoiluun:

smetanaa

sipulisilppua

mätiä

ruohosipulia

saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa joulupöydässä tai milloin vain.

 

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

Alkon tuotenro: 599447

Valkoviini Itävalta
17,10 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Kultaiset suklaamoussepiparit

time Created with Sketch.
25 min
Munaton

Lue lisää

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Kauden parhaat aperitiivit: 6 herkullista ruokahalun herättäjää

29.11.2021 Viinilehden toimitus