Reseptit

Jääkellarin lohi

time Created with Sketch.
24 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Kaipaatko suussa sulavan pehmeää graavilohta? Ota käyttöön isoäidin niksit ja kylvetä lohi jääkylmässä suolaliemessä. Tarjoa jääkellarinlohi alkupalana mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

Ainekset

1 l vettä

1 dl hienoa merisuolaa

2 rkl sokeria

1 kg lohifileetä

*

Tarjoiluun:

smetanaa

sipulisilppua

mätiä

ruohosipulia

saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa.

 

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

Alkon tuotenro: 599447

Valkoviini Itävalta
18,62 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Gluteeniton
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sieni-kasvis-gyoza, sweetchili-kastike ja ponzusoija

time Created with Sketch.
1 h
Maidoton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Franco Conterno

28.05.2020 Viinilehden toimitus + kuvat Franco Conterno

Samuli Pasanen: Korona ja ravintola-alan ahdinko

28.05.2020 Samuli Pasanen + Kuva Sami Piskonen

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima