viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Itämaiset jättiravut

13.02.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
10 annosta

Itämaistyyliin valmistetut jättiravut toimivat herkullisena alkupalana tai vaikka cocktailpalana juhlissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

20 min + 2 h marinointiin

*

10 kpl jättiravunpyrstöjä (kuorittu, raaka)

*

Marinadi:

noin 3 cm pala inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

1/2 punainen chili (mieto)

2 limettiä

2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)

6 rkl oliiviöljyä

1 rkl seesamiöljyä

2 tl kookospalmusokeria (tai fariinisokeria)

1/2 tl (meri)suolaa

*

Mangosalaatti:

1 mango (napakka)

1 kurkku

4 kevätsipulin vartta

1/2 tl (meri)suolaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi inkivääri sekä valkosipulit. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.
2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
3. Kaada marinadi rapujen sekaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Nostele ravut marinadista ja paista kuumalla pannulla noin 30 sekuntia/puoli. Nosta lautaselle jäähtymään.
5. Valmista mangosalaatti. Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa mango ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipulinvarret silpuksi.
6. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
7. Asettele ravunpyrstöt lusikoille tai pieniin kippoihin, nostele mukaan mangosalaattia.

Vinkki:
Rapujen lisukkeeksi sopii mangosalaatin sijaan myös chilillä maustettu majoneesi.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Bloody Mary -katkarapucocktail

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä