Yleinen

Italialaiset kastanjatortellinit kana-sherryliemessä

Joulun lihaliemen italialaisversiossa kastanjan samettinen maku yhdistyy sherryliemeen.

Ainekset

4 annosta

1 h

*

200 g durumjauhoja

2 munaa

tilkka vettä

munaa voiteluun

*

Täyte:

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl voita

250 g esikypsennettyä kastanjaa (supermarketeista)

vettä

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

*

Keittämiseen:

vettä

suolaa

*

Kana-sherryliemi:

4 d kanalientä

1 dl sherryä

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot, munat ja pieni tilkka vettä yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta hyvin tiivistä.
2. Nosta taikina jääkaappiin asettumaan vähintään 15 minuutiksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää pilkotut kastanjat.
4. Lisää pannuun vettä niin, että kastanjat peittyvät ja keitä pehmeäksi.
5. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä hetki ja siirrä pannun sisältö tehosekoittimen kulhoon.
6. Soseuta täyte sileäksi pyreeksi.
7. Valmista kana-sherryliemi. Mittaa kanaliemi ja sherry kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on puolet.
8. Kauli pastataikina ohueksi levyksi, mieluiten pastakoneella.
9. Leikkaa pyöreällä muotilla (halkaisija 8 cm) pieniä kiekkoja taikinasta.
10. Voitele kiekot munalla ja aseta täytettä keskelle taikinaa.
11. Taita puolikuunmuotoiseksi ja käännä vielä terävät kulmat yhteen.
12. Keitä tortelliineja suolavedessä 3 minuuttia.
13. Mausta kana-sherryliemi suolalla sekä lehtipersiljalla.
14. Nosta tortellineja lautaselle ja kaada lientä päälle. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Cesani Sanice Vernaccia di San Gimignano Riserva 2015

597447, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOCG Vernaccia di San Gimignano Riserva / Toscana, Italia
Cesani Vincenzo
Vernaccia Di San Gimignano
19,98 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Liemen tiiviiin aromikas maku ja sherryn kautta tuleva, tietynlainen suolainen aromi ja ”hiivaisuus” tuovat viinin kypsän hedelmäisiä vivahteita miellyttävästi esiin. Viinin pähkinäinen aromi täydentää mukavasti ruoan kastanjan samettista makua. Sekä ruoasta että viinistä löytyvät yrttiset aromit viimeistelevät maukkaan yhdistelmän.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Korealainen jäinen nuudelikeitto

time Created with Sketch.
1 h
Maidoton Keitto
Jälkiruoka

Pipari-paahtovanukkaat

time Created with Sketch.
2-3 h
Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta

Vastaavia artikkeleita

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

TOP 3: väkevöidyt viinit

01.11.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Täydellinen mämmiviini

13.04.2019 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo