Italialaiset kastanjatortellinit kana-sherryliemessä

Joulun lihaliemen italialaisversiossa kastanjan samettinen maku yhdistyy sherryliemeen.

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

1 h

*

200 g durumjauhoja

2 munaa

tilkka vettä

munaa voiteluun

*

Täyte:

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl voita

250 g esikypsennettyä kastanjaa (supermarketeista)

vettä

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

*

Keittämiseen:

vettä

suolaa

*

Kana-sherryliemi:

4 d kanalientä

1 dl sherryä

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot, munat ja pieni tilkka vettä yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta hyvin tiivistä.
2. Nosta taikina jääkaappiin asettumaan vähintään 15 minuutiksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää pilkotut kastanjat.
4. Lisää pannuun vettä niin, että kastanjat peittyvät ja keitä pehmeäksi.
5. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä hetki ja siirrä pannun sisältö tehosekoittimen kulhoon.
6. Soseuta täyte sileäksi pyreeksi.
7. Valmista kana-sherryliemi. Mittaa kanaliemi ja sherry kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on puolet.
8. Kauli pastataikina ohueksi levyksi, mieluiten pastakoneella.
9. Leikkaa pyöreällä muotilla (halkaisija 8 cm) pieniä kiekkoja taikinasta.
10. Voitele kiekot munalla ja aseta täytettä keskelle taikinaa.
11. Taita puolikuunmuotoiseksi ja käännä vielä terävät kulmat yhteen.
12. Keitä tortelliineja suolavedessä 3 minuuttia.
13. Mausta kana-sherryliemi suolalla sekä lehtipersiljalla.
14. Nosta tortellineja lautaselle ja kaada lientä päälle. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla