Yleinen

Italialaiset kastanjatortellinit kana-sherryliemessä

Joulun lihaliemen italialaisversiossa kastanjan samettinen maku yhdistyy sherryliemeen.

Ainekset

4 annosta

1 h

*

200 g durumjauhoja

2 munaa

tilkka vettä

munaa voiteluun

*

Täyte:

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl voita

250 g esikypsennettyä kastanjaa (supermarketeista)

vettä

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

*

Keittämiseen:

vettä

suolaa

*

Kana-sherryliemi:

4 d kanalientä

1 dl sherryä

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot, munat ja pieni tilkka vettä yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta hyvin tiivistä.
2. Nosta taikina jääkaappiin asettumaan vähintään 15 minuutiksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää pilkotut kastanjat.
4. Lisää pannuun vettä niin, että kastanjat peittyvät ja keitä pehmeäksi.
5. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä hetki ja siirrä pannun sisältö tehosekoittimen kulhoon.
6. Soseuta täyte sileäksi pyreeksi.
7. Valmista kana-sherryliemi. Mittaa kanaliemi ja sherry kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on puolet.
8. Kauli pastataikina ohueksi levyksi, mieluiten pastakoneella.
9. Leikkaa pyöreällä muotilla (halkaisija 8 cm) pieniä kiekkoja taikinasta.
10. Voitele kiekot munalla ja aseta täytettä keskelle taikinaa.
11. Taita puolikuunmuotoiseksi ja käännä vielä terävät kulmat yhteen.
12. Keitä tortelliineja suolavedessä 3 minuuttia.
13. Mausta kana-sherryliemi suolalla sekä lehtipersiljalla.
14. Nosta tortellineja lautaselle ja kaada lientä päälle. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Cesani Sanice Vernaccia di San Gimignano Riserva 2015

Alkon tuotenro: 597447

Valkoviini Italia
19,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Nokkospasta

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-hapankerma

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Emmental ja 3 x juomasuositus

25.05.2020 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

Helppoa ja herkullista – Katso reseptit ja viinisuositukset

17.03.2020 Viinilehden toimitus