Reseptit

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tästä ei riista-annos parane. Sorsanrintaa, mustajuurta ja kermaista rosmariinikastiketta. Sorsan sijaan voit myös käyttää ankanrintaa.

Ainekset

4 sorsan- tai ankanrintaa

25 g voita

2 rkl hunajaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Mustajuuri:

8 mustajuurta

vettä

suolaa

*

Rosmariinikerma:

3 dl kermaa

1 rosmariininoksa

noin 1/4 tl suolaa

*

Lisäksi:

kaasupoltin (”tohotin”)

Valmistusohje

1. Puhdista sorsan- tai ankanrinnoista ylimääräiset kalvot pois. Leikkaa nahkaan tiheät ristiviillot lihaa vahingoittamatta.
2. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Aseta rinnat pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista keskikovalla lämmöllä, kunnes nahka on täysin rapea.
3. Lisää pannulle hunaja ja käännä rinnat. Paista, kunnes liha ovat mediumkypsää. Valele lihoja paiston aikana pannulla olevalla hunajalla. Mausta sorsa lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
4. Kuori mustajuuret huolellisesti ja keitä ne reilussa suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Pyöräytä mustajuuret juuri ennen tarjoilua samalla paistinpannulla, missä paistoit sorsat.
5. Valmista rosmariinikerma. Laita kerma ja hienonnettu rosmariini kattilaan. Keitä ja haihduta noin 1/3 nesteestä pois.
6. Siivilöi kerma ja mausta lopuksi suolalla.
7. Kokoa annos. Laita lautaselle mustajuuria ja päälle kastiketta. Gratinoi eli polta siihen väriä kaasupolttimella. Asettele sorsan- tai ankanrinnat lautaselle.

Viinisuositus:

Philipp Kuhn Pinot Noir Laumersheimer Réserve 2016

Alkon tuotenro: 414627

Punaviini Saksa
24,95 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ankkaa sweet honey & paksoisalaattia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu sorsa, muhennettu selleri ja pikkelöity maa-artisokka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Riistanrakastajan rouhea yhdistelmä: hirvipata ja tyylikäs, tuhti tannat

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus

Alkuvuoden paras illallinen! Täyteläinen malbec hurmaa peurapihvien parina

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus