Yleinen

Hunajainen mozzarella-persimonsalaatti

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Persimon tunnetaan myös nimellä sharon. Se on kaunis ja herkullinen hedelmä, joka maistuu myös salaateissa. Kokeile hunajaista mozzarella-persimonsalaattia.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min

*

4 buffalo mozzarellaa

1 oksa rosmariinia

1 dl hunajaa

tilkka vettä

2 persimonia (sharon-hedelmää)

1 avokado

1 dl pähkinöitä tai siemeniä (esim. cashew, pinjan-, auringonkukansiemen)

suolaa

mustapippuria

tuoreita yrttejä tai krasseja

*

Appelsiini-balsamicokastike:

1 appelsiini

1 dl balsamiviinietikkaa

2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Pese ja raasta appelsiinista kuori. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kuoriraaste, mehu, balsamiviinietikka ja sokeri kattilaan.
2. Keitä viisi minuuttia ja jäähdytä.
3. Valuta mozzarelloista neste pois ja puolita.
4. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne hunajan kanssa. Notkista hieman vedellä.
5. Mausta mozzarella rosmariinihunajalla. Anna marinoitua.
6. Kuori ja paloittele sekä persimonit että avokado.
7. Paahda siemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla ja mausta suolalla.
8. Grillaa mozzarellapaloihin väriä uunissa grillivastuksen alla tai käytä kaasupoltinta.
9. Kokoa lautaselle persimon- ja avokadopalat sekä mozzarellat. Mausta pippurilla ja appelsiini-balsamicokastikkeella. Koristele yrteillä tai krassinkukilla sekä siemenillä.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2019

Alkon tuotenro: 579337

Valkoviini Alsace
13,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Kittijuuston luonne kasvaa suolakylvyssä – valitse sille nämä juomat!

09.08.2022 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen parhaat: huippuviini ja karitsankyljykset

Kaupallinen yhteistyö

04.04.2022 Viinilehden toimitus