viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Hummerikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota laakeassa kattilassa sipulisilppu voissa pehmeäksi ja ripottele joukkoon jauhot. Lisää hummeriliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes viidesosa liemestä on kiehunut pois. Lisää kerma ja keitä edelleen noin 10 minuuttia. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Kaada keitto tehosekoittimeen tai kuohkeuta se sauvasekoittimella ilmavaksi. Jaa keitto lautasille hummerinlihan päälle. Voit lisätä halutessasi keittoon tuoretta silputtua tilliä […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l hummerilientä

4 dl kermaa

1 silputtu salottisipuli

1–2 rkl voita

2 tl vehnäjauhoa

valkopippuria myllystä

ripaus cayennenpippuria

suolaa

hummerinlihaaHummeriliemi

1-2 hummerin kuoret

3 tomaattia

2 sipulia

2 porkkanaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

jaloviinaa

Valmistusohje

Kuullota laakeassa kattilassa sipulisilppu voissa pehmeäksi ja ripottele joukkoon jauhot. Lisää hummeriliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes viidesosa liemestä on kiehunut pois. Lisää kerma ja keitä edelleen noin 10 minuuttia. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Kaada keitto tehosekoittimeen tai kuohkeuta se sauvasekoittimella ilmavaksi. Jaa keitto lautasille hummerinlihan päälle. Voit lisätä halutessasi keittoon tuoretta silputtua tilliä koristeeksi.

Hummeriliemi

Ota talteen hummerin panssarit. Laita ne 125-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Näin hummerille tyypillinen ammoniakkisuus poistuu. Riko hummerin kuoret pienemmäksi ja laita ne kuumaan kasariin. Lisää oliiviöljytilkka, hyvin pieneksi pilkotut sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä hetki. Kaada sekaan tilkka jaloviinaa. Liekitä, jos haluat. Pilko tomaatit. Lisää kaikki ainekset kasariin. Kaada päälle vettä niin paljon, että ainekset peittyvät reilusti. Keitä runsas puoli tuntia, anna hautua ja siivilöi liemi. Mausta suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinimatka Amerikkaan: Yhdysvaltojen viinialueet ja -rypäleet

05.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä