viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Yleinen

Hirvipyörykät ja makea sinappikastike

13.02.2017 Resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo

servings Created with Sketch.
4 annosta

Maukkaat hirvipyörykät kruunaa makea sinappikastike ja punaviini.

Ainekset

gluteeniton, munaton

20 min + 25 min kypsymiseen ja maustumiseen

*

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

400 g hirvenjauhelihaa

200 g porsaanjauhelihaa

1/2 dl anjovista hienonnettuna

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 tl maustepippuria

1 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Makea sinappikastike:

gluteiiniton, munaton, maidoton

15 min + 30 min keittämiseen

*

1/2 porkkana

1 sipuli

1/2 dl sokeria

1 dl punaviinietikkaa

2 dl punaviiniä

4 dl demi glace-kastikepohjaa (esim. HK)

2 tl sinappia (esim. Turun tai Auran)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

Hirvipyörykät:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa.
2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä.

Makea sinappikastike:
1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää sipulit ja porkkanat. Lisää myös etikka ja keitä, kunnes etikka on haihtunut lähes pois.
3. Lisää punaviini ja keitä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet.
4. Lisää demi glace ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä 2/3.
5. Siivilöi kastike. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki:
Tarjoile tilli-perunamuusin ja lanttu-waldorfsalaatin kera.

Viinisuositus

Alkon tuotenro:

Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Herneet sinappikastikkeessa

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lämmittävä burgundinpata

time Created with Sketch.
3 h 30 min
Munaton Liharuoka

Lue lisää

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Viinilehden toimitus

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä