Reseptit

Hirvipyörykät ja makea sinappikastike

Hirvipyörykät: 1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa. 2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki. 3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä. Makea sinappikastike: 1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli. 2. Paahda […]

Ainekset

gluteeniton, munaton

20 min + 25 min kypsymiseen ja maustumiseen

*

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

400 g hirvenjauhelihaa

200 g porsaanjauhelihaa

1/2 dl anjovista hienonnettuna

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 tl maustepippuria

1 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Makea sinappikastike:

gluteiiniton, munaton, maidoton

15 min + 30 min keittämiseen

*

1/2 porkkana

1 sipuli

1/2 dl sokeria

1 dl punaviinietikkaa

2 dl punaviiniä

4 dl demi glace-kastikepohjaa (esim. HK)

2 tl sinappia (esim. Turun tai Auran)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

Hirvipyörykät:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa.
2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä.

Makea sinappikastike:
1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää sipulit ja porkkanat. Lisää myös etikka ja keitä, kunnes etikka on haihtunut lähes pois.
3. Lisää punaviini ja keitä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet.
4. Lisää demi glace ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä 2/3.
5. Siivilöi kastike. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki:
Tarjoile tilli-perunamuusin ja lanttu-waldorfsalaatin kera.

Viinisuositus

Hewitson Miss Harry 2015

Poistunut valikoimasta
Punaviini / Barossa Valley / Etelä-Australia, Australia
Hewitson
Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Shiraz
15,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin kypsä hedelmäisyys muuttuu suutuntumaltaan lähes makeaksi pyöryköiden ja kastikkeen intensiivisten makujen ansioista. Viinin makeat sävyt antavat myös mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Raikas hapokkuus tuo yhdistelmään eloisuutta. Rustiikkisen rehellistä täydellisyyttä!

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä