Vahteran resepti

Hirvipata

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni pannulla tai valurautapadassa. Laita ne pataan ja kaada päälle hirvilientä sekä punaviiniä. Lisää myös tomaattipyre. Kuori ja pilko sipulit, lanttu ja porkkanat. Lisää mausteet ja keitä tunnin verran. Lisää sitten kuivatut tai tuoreet suppilovahverot sellaisenaan. Jos käytät siitakkeita, ruskista niitä kevyesti. Anna vielä kiehua, kunnes […]

Ainekset

600 g hirven sisä- tai paahtopaistia

180 g pekonia

1 l hirvilientä

3 dl punaviiniä

3-4 rkl tomaattipyreetä

0,5 l suppilovahveroita tai siitakesieniä

2-3 porkkanaa

1 pieni lanttu

4-5 pientä sipulia

5-10 mustapippuria

5-10 katajanmarjaa

suolaa

Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni pannulla tai valurautapadassa. Laita ne pataan ja kaada päälle hirvilientä sekä punaviiniä. Lisää myös tomaattipyre. Kuori ja pilko sipulit, lanttu ja porkkanat. Lisää mausteet ja keitä tunnin verran. Lisää sitten kuivatut tai tuoreet suppilovahverot sellaisenaan. Jos käytät siitakkeita, ruskista niitä kevyesti. Anna vielä kiehua, kunnes liha on mureaa. Tarjoile perunamuhennoksen kera.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka
Alkuruoka

Puolen tunnin riistakeitto

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Keitto

Vastaavia artikkeleita

TOP 5 – Rotevat ja notkeat riistaviinit

06.11.2018 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund