Vahteran resepti

Hirvipaisti metsämiehen tapaan

26.06.2012 Antti Vahtera

Murea hirvipaisti. Salaisuutena on uunissa yön yli paistaminen ja viiden tunnin haudutus. Tämä ohje on metsästyskauden hitti. Valitse kaveriksi tuhti punaviini.

Ainekset

2–2,5 kg pakastettu hirvenpaisti

Keittoliemi

3 l vettä

0,7 dl hyvää karkeaa merisuolaa

2 rkl sokeria

2 rkl katajanmarjoja

2-3 rkl musta-, viher- ja rosépippuria

3 kpl laakerinlehteä

yrttejä maun mukaan tuoreena tai kuivattuina. Rosmariinia, timjamia jne.

Valmistusohje

Ota paisti sulamaan ja kääri se alumiinifolioon. Valmista mausteliemi lisäämällä veteen kaikki muut ainesosat. Kiehuta mausteita 10 – 15 minuuttia. Jätä liemi jäähtymään. Laita paisti 85–95-asteiseen uuniin yön yli (7–10 tuntia).

Nosta paisti aamulla uunista, poista folio ja pane paisti kylmään mausteliemeen niin, että se peittyy kokonaan. Anna paistin vetäytyä mielellään 5 tuntia, näin liha on varmasti sopivan kypsää, mureaa ja myös sisältä maustunutta. Tarjoa paisti uunissa paahdettujen juuresten, kuten lantun ja porkkanan kera. Uunissa kypsennetyt yrttiset lohkoperunat sopivat hyvin paistin lisäkkeeksi.

Löydä viini hirvipaistille ruokaviini-haulla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka

Lue lisää

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Riistanrakastajan rouhea yhdistelmä: hirvipata ja tyylikäs, tuhti tannat

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus

Alkuvuoden paras illallinen! Täyteläinen malbec hurmaa peurapihvien parina

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus