Yleinen

Hirven routapaisti

14.02.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
15 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Herkullinen hirven routapaisti syntyy jäisestä lihasta. Se vaatii valmistajalta aikaa mutta hurmaa herkullisuudellaan.

Ainekset

1 kg hirvipaisti jäisenä (sisä- tai paahtopaisti)

*

Mausteliemi:

12 dl vettä

6 rkl (meri)suolaa (hienoa)

2 rkl sokeria

8 valkosipulinkynttä

2 tl rouhittua mustapippuria

2 tl roseepippuria

8 oksaa rosmariinia (tai timjamia)

Valmistusohje

1. Aloita paistin valmistus tarjoilua edeltävänä iltana. Kääri jäinen hirvipaisti folioon ja aseta uunipellille tai vuokaan. Siirrä paisti uuniin.
2. Kypsennä jäistä paistia miedossa lämmössä (80-100 astetta) yön yli, noin 8–10 tuntia. Paistin sisälämpötilan tulisi olla noin 65 astetta. Käytä apunasi paistomittaria.
3. Sekoita illalla mausteliemen ainekset ja säilytä liemi jääkaapissa.
4. Ota hirvipaisti aamulla uunista ja poista foliokääre. Siirrä lämmin hirvipaisti kannelliseen astiaan. Kaada kylmä mausteliemi lihan päälle ja anna lihan maustua kannen alla jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai jopa vuorokausi.
5. Nauti liha paahtopaistin tavoin kylmänä ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna vaikka marjahyytelön kanssa.

Vinkki:
Peruna, herukkahyytelöt ja vaikkapa etikkaliemeen säilötyt nauriit sopivat hyvin paistin lisukkeeksi.

Vinkki:
Routapaistista saat herkullisia smörrebrödeja eli tanskalaisia voileipiä. Kokoa leivälle lihaviipaleita, piparjuurimajoneesia, maustekurkkuja ja paahdettua sipulia.

Vastaavia reseptejä

Herkullinen routapaisti ja tortillat

time Created with Sketch.
24 h 20 min
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Riistanrakastajan rouhea yhdistelmä: hirvipata ja tyylikäs, tuhti tannat

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus

Alkuvuoden paras illallinen! Täyteläinen malbec hurmaa peurapihvien parina

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus