viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Hernesosekeitto tuoreista herneistä

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetken. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi keitto ja lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

250 g tuoreita vihreitä herneitä (tai pakasteherneitä)

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

8 dl mietoa kasvislientä

2 dl kuohukermaa

1 dl silputtua persiljaa

mustapippuria

suolaa

1 dl smetanaa

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetken. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi keitto ja lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä