viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Hernesosekeitto tuoreista herneistä

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetken. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi keitto ja lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

250 g tuoreita vihreitä herneitä (tai pakasteherneitä)

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

8 dl mietoa kasvislientä

2 dl kuohukermaa

1 dl silputtua persiljaa

mustapippuria

suolaa

1 dl smetanaa

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetken. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi keitto ja lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä