Herne-kevätsipuliletut & kylmäsavuporotahna

Herne-kevätsipuliletut ovat pinaattilettujen keväinen ja juhlava haastaja. Kokeile myös nokkosversioita kevään ensimmäisistä nokkosista. Tarjoa kylmäsavuporotahnan kanssa. Et pety.

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

20 kpl

40 min

*

1 kevätsipuli

100 g tuoreita tai pakasteherneitä

2 1/2 dl täysmaitoa (korvaa osa halutessasi kermalla)

1/2 dl voisulaa

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

(40–50 pinaatinlehteä)

*

Kylmäsavuporotahna:

1/2 pieni punasipuli

2 tl sitruunamehua

200 g kylmäsavuporoa

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

1 dl täysmajoneesia

n. 3 rkl ranskankermaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna kevätsipuli. Laita sipulit kulhoon herneiden, maidon ja voisulan kanssa. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Sekoita munien joukkoon herneseos, jauhot ja suola.
3. Valmista porotahna ennen lettujen paistamista. Kuori sipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Purista päälle sitruunamehua.
4. Hienonna poro. Sekoita poro sipulin joukkoon ruohosipulin ja majoneesin kanssa. Lisää sen verran ranskankermaa, että seos on sopivan tanakkaa lettujen päälle. Mausta pippurilla.
5. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla. Käytä paistamiseen voita.  Jos haluat letuista koristeellisempia, lisää pannulle muutama pinaatinlehti ennen taikinan lisäämistä.
6. Tarjoa kylmäsavuporotahnan kanssa.

Vinkki: Kasvaako pihassa nokkosia? Korvaa kevätsipuli 1/2 desillä hienonnettuja, käsiteltyjä nokkosia.

Nokkosten käsittely

Kerää nokkosista niiden kärkiä, latvoja ja pieniä lehtiä. Ryöppää nokkoset ennen ruoanvalmistusta. Kiehauta reilusti vettä. Lisää veteen nokkoset ja öljyä (1/2 dl/1 l nokkosia). Painele nokkoset kauhalla veden alle ja anna veden kiehahtaa uudelleen. Kaada vesi pois. Hienonna nokkoset.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla