Yleinen

Helppo voileipäkakku

time Created with Sketch.
30 min

Älä ota stressiä juhlista. Voileipäkakkukin valmistuu puolessa tunnissa, kun raaka-ainelista on lyhyt ja koristelu linjakkaan yksinkertainen.

Ainekset

10 annosta, 1 kakku, 30 min

*

18 palaa paahtoleipää

3 sitruunaa

300 g katkarapuja (pakaste)

2 prk (á 150 g) ranskankermaa

1 ruukku ruohosipulia tai korianteria

suolaa

mustapippuria

*

PINNALLE:

2 pkt (á 200 g) tsatsikia (esim. Filos)

1 kurkku

Valmistusohje

  1. Leikkaa paahtoleipäviipaleiden reunat ohuelti pois. Asettele kuudesta leipäpalasta tarjoilulautaselle suorakaiteen muotoinen kakun pohja. Purista noin puolikkaan sitruunan mehu suoraan leiville.
  2. Valmista raputäyte. Hienonna sulaneet katkaravut veitsellä hieman pienemmiksi, silppua ruohosipuli. Sekoita ranskankerman sekaan j mausta puolikkaalla sitruunan mehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
  3. Levitä puolet täytteestä leiville. Asettele päälle toinen kerros leipiä, kostuta sitruunanmehulla ja levitä loput raputäytteestä leiville. Asettele loput leivät voileipäkakun päällimäiseksi kerrokseksi.
  4. Kuorruta kakku tsatsikilla.
  5. Leikkaa kurkusta puoliympyröitä ja asettele ne kauniisti kakun päälle.

Viinisuositus

Leth Duett Riesling & Veltliner 2018

Alkon tuotenro: 562037

Valkoviini Itävalta
11,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka

Raparperi-vaniljatartaletti

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen
Alkuruoka

Rapukääretorttu

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Grillattua kurkkua, siikaa ja itävaltalaista grüneria – testaa raikas kurkkuresepti ja palkittu valkoviini

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus