Reseptit

Helpot uunipäärynät

03.01.2022 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Kanelia, piparia ja sinihomejuustoa, helpot uunipäärynät tarjoavat herkullisen jouluisia makuja. Nauti päärynät haaleina ja makea viini kylmänä. Nam!

Ainekset

2–3 päärynää

2 rkl voisulaa

2 rkl fariinisokeria

ripaus kaneli

*

Täyte:

¼ prk (50 g) vaniljatuorejuustoa

1/2 prk (75 g) ranskankermaa

1–2 rkl sinihomejuustomurua

*

Pinnalle:

2 piparia

sinihomejuustomurua

Valmistusohje

1. Pese ja halkaise päärynät. Koverra puolikkaisiin lusikalla kolo.
2. Laita päärynät uunivuokaan ja sivele ne voisulalla. Mausta sokerilla ja kanelilla.
3. Paista päärynöitä 200-asteisessa uunissa noin 25 min tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet uuniomenoiden tapaan.
4. Valmista täyte päärynöiden paistuessa. Sekoita aineet kulhossa sekaisin.
5. Lusikoi täyte kypsien päärynöiden koloihin. Ripottele päälle murustettua piparia ja sinihomejuustoa. Nauti haaleana.

Torres Floralis Moscatel Oro

Alkon tuotenro: 336016

Muu väkevä viini Espanja
11,49 €
0.5 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää