Reseptit

Helpot ja herkulliset kalaleivät

04.01.2022 Resepti Elisa Ojala + kuva Laura Riihelä

servings Created with Sketch.
4 annosta

Kotimaisesta kalasäilykkeestä syntyy helpot ja herkulliset kalaleivät. Nauti viilennetyn valkoviinin kanssa.

Ainekset

6–8 viipaletta rapeakuorista leipää

1 pkt (250 g) kotijuustoa, esim. Valio

1 valkosipulinkynsi

1 prk kotimaista kalasäilykettä, esim. Järvi-Suomen kalatuote

1 rkl öljyä (kalatölkistä)

Valmistusohje

1. Viipaloi kotijuusto. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohueksi. Avaa kalasäilykepurkki.
2. Asettele leipäviipaleille kotijuustoa, kalaa ja muutama lastu valkosipulia. Valuta päälle öljyä. Voit hyvin käyttää kalapurkin öljyä tai oliiviöljyä.
3. Nauti leivät raikkaan valkoviinin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsa-naanleipä-pizza

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä