viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hedelmäinen homejuustosalaatti

30.05.2018 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Hedelmäinen homejuustosalaatti on juusonrakastajan unelmasalaatti, jonka kanssa maistuu lasillinen hedelmäistä, hieman makeaa rieslingiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

munaton, kasvis

30 min

*

1 kerä friseesalaattia

2 sydänsalaatti

2 päärynää

4 luumua tai nektariinia

200 g sinihomejuustoa

1–2 oksaa timjamia

(granaattiomena)siirappia

*

Vinegretti:

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl karkeaa Dijon-sinappia

1/2 tl suolaa

*

Mallaskrutonki:

5 viipaletta saaristolaisleipää

1 1/2 dl manteleita (kokonaisia, kuorittuja)

2 rkl fariinisokeria

50 g voita (huoneenlämpöistä)

Valmistusohje

1. Revi saaristolaisleipä isoiksi muruiksi. Rouhi manteleita karkeasti veitsellä.
2. Sekoita mantelit, leipäpalat, fariinisokeri ja voi kulhossa.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pähkinät ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Kääntele seosta kerran paiston aikana.
4. Nosta pelti pois uunista, anna jäähtyä.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Pese salaatit ja revi paloiksi. Pese ja leikkaa hedelmät paloiksi. Laita salaatit ja hedelmät kulhoon, lisää kastike ja sekoita.
7. Kumoa salaatti tarjoiluvadille. Murusta salaatille sinihomejuustoa ja mallaskrutonkia. Viimeistele timjamin oksilla ja granaattiomenasiirapilla.

Vinkki: Voit tehdä mallaskrutongin ja vinegretin valmiiksi jopa 3 päivää ennen tarjoamista. Säilytä krutonkia kuivakaapissa ilmavassa astiassa, vinegrettia jääkaapissa.

Viinisuositus

Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mosel
15,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä