Haukimurekepihvit

Kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, ennen kuin aloitat murekkeen teon. Jauha pieneksi kuutioitu kala tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää suola ja kerma ohuena nauhana koneella koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi munat varovasti sekoittaen. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Tee haluamasi kokoisia pihvejä ja pyörittele korppujauhoissa. Paista pihvit voissa molemmin puolin kullan keltaisiksi. Nosta pihvit paperille ja jatka […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g haukifileetä (tai kuha- tai ahvenfileetä )

4 dl kermaa

2 munaa

1 dl tillisilppua

1 dl korppujauhoja

valkopippuria myllystä

suolaa

50 g voita paistamiseen

Kastike

25 g voita

25 g vehnäjauhoja

3 dl kalalientä

2 dl ruokakermaa

suolaa

valkopippuria myllystä

kapriksia

tilliä

Valmistusohje

Kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, ennen kuin aloitat murekkeen teon. Jauha pieneksi kuutioitu kala tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää suola ja kerma ohuena nauhana koneella koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi munat varovasti sekoittaen. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Tee haluamasi kokoisia pihvejä ja pyörittele korppujauhoissa. Paista pihvit voissa molemmin puolin kullan keltaisiksi. Nosta pihvit paperille ja jatka kypsennystä 170 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Kastike

Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kuuma kalaliemi ja kerma. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsyneet ja kastike kiehunut hieman kasaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada haukimurekkeen päälle. Lisää pinnalle runsaasti tillin oksia ja muutamia kapriksia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla