viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Paahdettu raparperi, mansikkasorbetti ja ceme patissiere
Reseptit

Haudutettu raparperi, mansikkasorbetti & creme patissiere

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h

Haudutettu raparperi, creme patissiere, mansikkasorbetti, mansikat ja pistaasipähkinä on täydellinen yhdistelmä demi-sec-sampanjan kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Raparperin haudutusliemi:

500 g raparperia

5 dl vettä

500 g sokeria

1 vaniljatanko

1 tähtianis

1 appelsiinin kuori

*

Creme patissiere:

2,5 dl maitoa

2,5 dl kermaa

1 vaniljatanko

6 keltuaista

125 g sokeria

40 g maissitärkkelystä

25 g voita

*

Mansikkasorbetti:

200 g vettä

200 g sokeria

40 g glukoosia

1 kpl liivatelehti (2g)

500 g mansikkapyreetä

*

Mansikkapyree:

1 kg mansikoita

100g sokeria

Valmistusohje

Raparperin haudutusliemi
1. Kuori raparperit ja pilko sopiviksi paloiksi. Nosta palat syrjään.
2. Sekoita raparperin kuoret ja loput ainekset keskenään. Kiehauta kattilassa.
3. Lisää raparperinpalat. Hauduta niitä liemessä, niin että palat ovat vielä hieman napakoita.
4. Anna raparperipalojen jäähtyä nesteessä.
5. Nosta lautaselle ja koristele crème pâtisièrilla, mansikkasorbetilla, tuoreilla mansikoilla ja pistaasipähkinöillä.

Creme patissiere
1. Laita kaikki ainekset paitsi voi kattilaan.
2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee.
3. Nosta pois liedeltä ja lisää voi yhä sekoittaen. Siivilöi ja jäähdytä.

Mansikkasorbetti
1. Keitä vesi, sokeri ja glukoosi.
2. Lisää kylmässä vedessä pehmentynyt liivatelehti.
3. Sekoita sokeriliemi ja mansikkapyree.
4. Pyöritä valmiiksi jäätelökoneessa.

Mansikkapyree
1. Laita aineet kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes mansikat mehustuvat.
2. Kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa. Siivilöi.

Samppanjasuositus

Veuve Clicquot Champagne Demi-Sec

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
72,50 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Ihana, hapokas raparperi – katso herkulliset raparperireseptit!

17.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä