Reseptit

Haudutettu raparperi, mansikkasorbetti & creme patissiere

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h

Haudutettu raparperi, creme patissiere, mansikkasorbetti, mansikat ja pistaasipähkinä on täydellinen yhdistelmä demi-sec-sampanjan kera.

Ainekset

Raparperin haudutusliemi:

500 g raparperia

5 dl vettä

500 g sokeria

1 vaniljatanko

1 tähtianis

1 appelsiinin kuori

*

Creme patissiere:

2,5 dl maitoa

2,5 dl kermaa

1 vaniljatanko

6 keltuaista

125 g sokeria

40 g maissitärkkelystä

25 g voita

*

Mansikkasorbetti:

200 g vettä

200 g sokeria

40 g glukoosia

1 kpl liivatelehti (2g)

500 g mansikkapyreetä

*

Mansikkapyree:

1 kg mansikoita

100g sokeria

Valmistusohje

Raparperin haudutusliemi
1. Kuori raparperit ja pilko sopiviksi paloiksi. Nosta palat syrjään.
2. Sekoita raparperin kuoret ja loput ainekset keskenään. Kiehauta kattilassa.
3. Lisää raparperinpalat. Hauduta niitä liemessä, niin että palat ovat vielä hieman napakoita.
4. Anna raparperipalojen jäähtyä nesteessä.
5. Nosta lautaselle ja koristele crème pâtisièrilla, mansikkasorbetilla, tuoreilla mansikoilla ja pistaasipähkinöillä.

Creme patissiere
1. Laita kaikki ainekset paitsi voi kattilaan.
2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee.
3. Nosta pois liedeltä ja lisää voi yhä sekoittaen. Siivilöi ja jäähdytä.

Mansikkasorbetti
1. Keitä vesi, sokeri ja glukoosi.
2. Lisää kylmässä vedessä pehmentynyt liivatelehti.
3. Sekoita sokeriliemi ja mansikkapyree.
4. Pyöritä valmiiksi jäätelökoneessa.

Mansikkapyree
1. Laita aineet kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes mansikat mehustuvat.
2. Kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa. Siivilöi.

Samppanjasuositus

Veuve Clicquot Champagne Demi-Sec

Alkon tuotenro: 008815

Samppanja Ranska
55,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka

Nopea pavlova

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Leivonnainen
Jälkiruoka

Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Gluteeniton

Vastaavia artikkeleita

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus

Satokauden parhaat raparperireseptit

05.05.2020 Viinilehden toimitus