Reseptit

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Miedosti haudutettua lohta, joka tarjoillaan punajuuri-kikhernedalin, sitruunajogurtin ja suolaheinän kanssa. Dal on alun perin intialainen patatyyppinen ruoka.

Ainekset

4 (à 120 g) lohipalaa

1 dl valkoviiniä

1 dl kasvislientä

2 rkl voita

suolaa

kuivattua chiliä

*

Punajuuri-kikhernedal:

1 rkl voita

1 salottisipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tlk (400/240 g) kikherneitä

1/2 tl juustokuminaa (jeera)

2 dl punajuurimehua

2 dl kasvislientä

suolaa

mustapippuria

1–2 rkl voita

*

Sitruunajogurtti:

1 dl maustamatonta jogurttia

1/2 sitruuna (mehu)

1/2 tl suolaa

mustapippuria

1–2 rkl voita

*

Lisäksi:

suolaheinää

Valmistusohje

1.Valmista lohet. Kuumenna uuni 120 asteiseksi. Mausta lohipalat suolalla.
2. Kiehauta valkoviini, kasvisliemi ja voi kattilassa.
3. Kaada liemi uunivuokaan ja asettele kalat liemeen. Kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan. Kypsennä lohipaloja uunissa 15­–20 minuuttia.
4. Nosta kalat liemestä, ripottele pintaan hieman kuivattua, hienonnettua chiliä. Jos haluat, voit paahtaa kalan pinnan kaasupolttimella tummaksi.
5. Valmista kalojen kypsyessä dal. Kuumenna kasarissa voi ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
6. Lisää valutetut kikherneet ja juustokumina. Kuullota vielä hetki.
7. Lisää punajuurimehu ja kasvisliemi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan.
8. Murskaa kikherneet puunuijalla tai haarukalla karkeasti. Mausta suolalla sekä pippurilla ja viimeistele nokareella voita.
9. Valmista sitruunajogurtti. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
10. Kokoa lohesta, punajuuridalista, sitruunajogurtista ja suolaheinästä kaunis annos.

Viinisuositus

Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2019

Alkon tuotenro: 927567

Valkoviini Itävalta
16,50 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka

Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä