Haudutettu kuha

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

Miedosti haudutettua lohta, joka tarjoillaan punajuuri-kikhernedalin, sitruunajogurtin ja suolaheinän kanssa. Dal on alun perin intialainen patatyyppinen ruoka.

1 h
servings 4 annosta

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 (à 120 g) lohipalaa

1 dl valkoviiniä

1 dl kasvislientä

2 rkl voita

suolaa

kuivattua chiliä

*

Punajuuri-kikhernedal:

1 rkl voita

1 salottisipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tlk (400/240 g) kikherneitä

1/2 tl juustokuminaa (jeera)

2 dl punajuurimehua

2 dl kasvislientä

suolaa

mustapippuria

1–2 rkl voita

*

Sitruunajogurtti:

1 dl maustamatonta jogurttia

1/2 sitruuna (mehu)

1/2 tl suolaa

mustapippuria

1–2 rkl voita

*

Lisäksi:

suolaheinää

Valmistusohje

1.Valmista lohet. Kuumenna uuni 120 asteiseksi. Mausta lohipalat suolalla.
2. Kiehauta valkoviini, kasvisliemi ja voi kattilassa.
3. Kaada liemi uunivuokaan ja asettele kalat liemeen. Kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan. Kypsennä lohipaloja uunissa 15­–20 minuuttia.
4. Nosta kalat liemestä, ripottele pintaan hieman kuivattua, hienonnettua chiliä. Jos haluat, voit paahtaa kalan pinnan kaasupolttimella tummaksi.
5. Valmista kalojen kypsyessä dal. Kuumenna kasarissa voi ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
6. Lisää valutetut kikherneet ja juustokumina. Kuullota vielä hetki.
7. Lisää punajuurimehu ja kasvisliemi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan.
8. Murskaa kikherneet puunuijalla tai haarukalla karkeasti. Mausta suolalla sekä pippurilla ja viimeistele nokareella voita.
9. Valmista sitruunajogurtti. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
10. Kokoa lohesta, punajuuridalista, sitruunajogurtista ja suolaheinästä kaunis annos.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla