Yleinen

Härkismurekepihvit

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jauhelihamurekkeen kasvisversio syntyy Härkiksestä, maustetaan vuohenjuustolla ja nautitaan italialaisen punaviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta, gluteeniton, kasvis 45 min + 30 min maustumiseen

*

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl voita

1 rkl timjamin lehtiä hienonnettuna

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 pkt (250 g) Härkis kasviproteiinia

1 pkt (150 g) tuhkapintaista vuohenjuustoa (esim. Soignon)

1 muna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Paistamiseen 1 rkl voita tai öljyä

200 g keltaisia kirsikkatomaatteja

vettä kalttaukseen

*

Mausteliemi

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/4 dl väkiviinaetikkaa

*

Lisäksi

4 lehteä lehtikaalia

2 rkl voita

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla voissa. Lisää yrtit pannuun.
  2. Sekoita kulhossa Härkis, kuullotetut sipulit ja yrtit, muna sekä mausteet. Anna massan maustua ja asettua hetki.
  3. Muotoile neljä Härkispihviä ja paista ne paistinpannulla nokareessa voita tai öljyä.
  4. Aseta pihvit uunipellille ja murenna päälle vuohenjuustoa.
  5. Leikkaa tomaatteihin veitsellä pieni viilto kuoreen. Kalttaa (kuori) kirsikkatomaatit upottamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuori hieman irtoaa. Nosta tomaatit jääkylmään veteen ja ota kuori pois.
  6. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Laita kuoritut tomaatit liemeen ja anna niiden maustua noin 60-asteisessa liemessä puoli tuntia.
  7. Poista lehtikaaleista paksu lehtiruoti ja revi hieman pienemmiksi paloiksi. Paista voissa pannulla.
  8. Gratinoi härkispihvejä uunissa kuuman grillivastuksen alla, kunnes juusto sulaa.
  9. Kokoa annos. Asettele paistettua lehtikaalia lautaselle, laita viereen pihvit. Nosta osa lautaselle osa tomaateista kokonaisina ja osa hieman murskattuna tomaattisiemenneste-kastikkeen kanssa lautaselle.

Viinisuositus

Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2015

475407, Alkon tuotesivu
Punaviini / IGT Rosso Veneto / Italia
Zenato
Cabernet Sauvignon, Corvina Veronese, Merlot
11,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin rustiikkinen luonne sointuu maukkaasti ruoan selkeisiin makuihin. Viinin kypsä, lähes makea marjaisuus tuo pihveille ikään kuin makean marjasosemaisen lisukkeen. Tomaattien hapokkuus tuo korostuneesti viinin kypsiä vivahteita esiin.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lindströmin pihvit

time Created with Sketch.
40 min
Liharuoka
Pääruoka

Nautaa, salviavoita ja grillibataatit

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Rohkelikko Linnea Vihonen

14.02.2019 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

TOP 5 – Rotevat ja notkeat riistaviinit

06.11.2018 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund

Millainen viini kasvisruoalle?

01.10.2018 Viinisuositukset Ulla Häkkinen + Kuva Sami Repo