Harissaperunat

Harissatahna antaa potuille lämpimän halauksen.

60 min
servings 4 annosta

22.12.2024 Reseptit Satu Koivisto Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg jauhoisia perunoita

2 rkl rypsiöljyä

2 tl harissatahnaa

1 tl suolaa

pari kierrosta mustapippuria myllystä

*

Paputahna:

1 prk (380/230 g) voipapuja

1 pieni valkosipulinkynsi

2 rkl sitruunamehua

¼ tl suolaa

½ dl rypsiöljyä

1–3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Paloittele perunat suupaloiksi kuorineen ja laita hetkeksi veteen likoamaan. Kuivaa perunat.
2. Sekoita öljy, harissatahna, suola ja pippuri kulhossa. Lisää perunat ja sekoita. Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda perunoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pinnastaan rapeita. Jos sekoitat pari kertaa paistamisen aikana, perunat paahtuvat tasaisemmin.
4. Valuta ja huuhtaise pavut siivilässä. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi raastimen hienolla terällä korkeareunaiseen kapeaan astiaan. Lisää pavut, sitruunamehu, suola, öljy ja vesi. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna on mielestäsi liian tönkköä, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoa harissaperunat paputahnan kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla