viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Reseptit

Hapanimelät ruusukaalit

14.10.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Eksoottisen hedelmäinen, kukkaisen parfyyminen ja puolimakea valkoviini maistuu herkulliselta itämaisella twistillä tuunattujen ruusukaalien seurassa.

Ainekset

500 g ruusukaaleja

2 rkl rypsiöljyä

½ tl suolaa

3 rkl vaaleaa siirappia

3 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl soijaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

½ tl chilihiutaleita

3 rkl seesaminsiemeniä

(1 kevätsipuli)

Valmistusohje

1. Leikkaa ruusukaaleista pois kannat ja puolita kaalit. Kaada öljy uunivuokaan, kääntele ruusukaalit öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsyneet ja ruskistuneet.
2. Mittaa siirappi, etikka, soija, valkosipulisilppu ja chilihiutaleet kattilaan. Keitä muutamia minuutteja, kunnes seos sakenee hieman.
3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
4. Kaada kaalit tarjoilukulhoon, anna jäähtyä pari minuuttia ja kääntele sekaan hapanimeläkastike. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Viimeistele kaalit halutessasi suikaloidulla kevätsipulilla.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2020

Alkon tuotenro: 579337

Valkoviini Alsace
13,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Herneet sinappikastikkeessa

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Pääruoka

Haudutettu karitsan niska ja punakaali

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Veneton Valpolicellaa helppoon herkutteluun

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä