viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ruusukaali
Reseptit

Hapanimelät ruusukaalit

14.10.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Eksoottisen hedelmäinen, kukkaisen parfyyminen ja puolimakea valkoviini maistuu herkulliselta itämaisella twistillä tuunattujen ruusukaalien seurassa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g ruusukaaleja

2 rkl rypsiöljyä

½ tl suolaa

3 rkl vaaleaa siirappia

3 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl soijaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

½ tl chilihiutaleita

3 rkl seesaminsiemeniä

(1 kevätsipuli)

Valmistusohje

1. Leikkaa ruusukaaleista pois kannat ja puolita kaalit. Kaada öljy uunivuokaan, kääntele ruusukaalit öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsyneet ja ruskistuneet.
2. Mittaa siirappi, etikka, soija, valkosipulisilppu ja chilihiutaleet kattilaan. Keitä muutamia minuutteja, kunnes seos sakenee hieman.
3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
4. Kaada kaalit tarjoilukulhoon, anna jäähtyä pari minuuttia ja kääntele sekaan hapanimeläkastike. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Viimeistele kaalit halutessasi suikaloidulla kevätsipulilla.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sieni-kaalikääryleet tahinikastikkeella

time Created with Sketch.
2 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Herneet sinappikastikkeessa

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lue lisää

Veneton Valpolicellaa helppoon herkutteluun

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä