viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Halstratut muikut ja tomaattitartar
Reseptit

Halstratut muikut ja tomaattitartar

17.08.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
45 min + passiivista 1,5 h min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Halstratut muikut muuntautuvat helposti, kun vaihdat muikut silakkaan tai kuoreeseen. Herkullista!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Tomaattitartar:

500 g kypsiä kirsikkatomaatteja

2 varsisellerin vartta

n. 2 tl oliiviöljyä

n. ½ tl hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

(sokeria)

1–2 tl paahdettua fenkolinsiemenjauhetta*

¼ tl hienoa merisuolaa

1–2 rkl oliiviöljyä

*

Suolattu jogurtti:

4 rkl turkkilaista jogurttia

1 tl hienoa merisuolaa

*

Halstratut muikut:

300 g perattuja muikkuja

n. 1 ½ tl hienoa merisuolaa

(2–3 rkl rypsiöljyä)

(tuoretta tilliä tai tillin kukintoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Huuhtele ja kuivaa varsisellerin varret ja riivi rönsyävät säikeet irti.
2. Levitä kirsikkatomaatit leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta varsisellerit viereen. Pirskottele päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Jos kirsikkatomaatit eivät ole kypsiä, lisää myös ripaus sokeria. Paahda 110-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 1,5 tuntia, kunnes tomaattien leikkauspinta on rypistynyt mutta tomaatti on vielä mehukas. Avaa uunin luukku muutaman kerran paahdon aikana, jotta ylimääräinen höyry pääsee ulos.
3. Mittaa jogurtti ja suola kulhoon. Sekoita sileäksi vispilällä.
4. Huuhtele ja kuivaa muikut. Pyöräytä muikut suolassa ja anna maustua noin 15 minuuttia. Halstraa muikkuihin kaunis väri, noin pari minuuttia per puoli. Voit myös paahtaa muikut paistinpannulla tai polttaa nahan kaasupolttimella.
5. Leikkaa tomaatit ja sellerit pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon paahdettu fenkolinsiemenjauhe, merisuola ja oliiviöljy Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
6. Tarjoile halstratut muikut tomaattitartarin ja suolajogurtin kanssa, joko valmiina annoksina tai dipattavana sormisyötävänä. Koristele halutessasi tillillä.

Paahdettu fenkolinsiemenjauhe

1. Kuumenna paistinpannu ja kaada pannulle pussillinen (25–50 g) fenkolinsiemeniä. Paahda miedolla lämmöllä, kunnes lakritsainen tuoksu alkaa leijailla ilmassa ja siemenet saavat paahtunutta väriä.
2. Jauha siemenet morttelissa tai surauta ne pölyksi tehosekoittimessa. Säilö kannelliseen purkkiin.

Vinkki! Paahdettu fenkolinsiemenjauhe on taivaallista pehmeään voihin sekoitettuna tai vaikka tomaattikeitossa!

Vinkki! Syksyllä voit vaihtaa muikun silakkaan, keväällä kuoreeseen.

Viinisuositus

Loimer Lois Grüner Veltliner 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Haukiburgeri miso-sitruuna-aiolilla ja marinoidulla punakaalilla

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä