viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Grillikana-kesärehuleivät

20.06.2019 Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kesän kaunein grilliruoka syntyy grillissä kypsennetystä leivästä, kanasta, sesongin kasviksista, syötävistä kukista ja villiyrteistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 dl vettä

1 ps kuivahiivaa

2 rkl oliiviöljyä

noin 9 dl vehnäjauhoja

*

Tapenade:

150 g vihreitä, kivettömiä oliiveja

3 anjovisfileetä

½ sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi

noin 1 rkl oliiviöljyä

*

Päälle:

1 prk (150 g) ranskankermaa

grillattua, kypsää kanaa

keltaisia kirsikkatomaatteja

herneitä

yrttejä ja villiyrttejä (suolaheinää, maksaruohoa, litulaukkaa, ketunleipää)

jalopeno-viipaleita

Valmistusohje

  1. Tee leipätaikina. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, oliiviöljy sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita ja anna levätä hetki.
  2. Lisää loput jauhoista taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes saat pehmeän taikinan. Jauhoja on sopivasti, kun taikinaa pystyy muotoilemaan jauhotetuin käsin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Tee tapenade. Jauha kaikki ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  4. Kumoa taikina työpöydälle. Ripottele päälle jauhoja ja revi taikinasta noin biljardipallon kokoisia paloja. Kauli palat jauhotetulla pöydällä ohuiksi leiviksi.
  5. Grillaa leivät muutama kerrallaan kypsiksi joko parilalla tai puhtaalla, öljytyllä grillin ritilällä. Käännä puolessa välissä, kun leipä ruskistunut kauniisti. Voit myös halutessasi esikypsentää leipiä 180-asteisessa uunissa muutaman minuutin ja paahtaa niihin värin myöhemmin grillissä.
  6. Sivele kuumalle leivälle ranskankermaa ja lusikoi pinnalle muutama teelusikallinen tapenadea. Laita leivälle revittyä kypsää kanaa, halkaistuja kirsikkatomaatteja, herneitä ja yrttejä. Viimeistele jalopenoviipaleilla ja nauti.

Viinisuositus

Hannes Reeh Rohstoff Chardonnay 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Burgenland
19,89 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä