Reseptit

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kesän kaunein grilliruoka syntyy grillissä kypsennetystä leivästä, kanasta, sesongin kasviksista, syötävistä kukista ja villiyrteistä.

Ainekset

4 dl vettä

1 ps kuivahiivaa

2 rkl oliiviöljyä

noin 9 dl vehnäjauhoja

*

Tapenade:

150 g vihreitä, kivettömiä oliiveja

3 anjovisfileetä

½ sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi

noin 1 rkl oliiviöljyä

*

Päälle:

1 prk (150 g) ranskankermaa

grillattua, kypsää kanaa

keltaisia kirsikkatomaatteja

herneitä

yrttejä ja villiyrttejä (suolaheinää, maksaruohoa, litulaukkaa, ketunleipää)

jalopeno-viipaleita

Valmistusohje

  1. Tee leipätaikina. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, oliiviöljy sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita ja anna levätä hetki.
  2. Lisää loput jauhoista taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes saat pehmeän taikinan. Jauhoja on sopivasti, kun taikinaa pystyy muotoilemaan jauhotetuin käsin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Tee tapenade. Jauha kaikki ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  4. Kumoa taikina työpöydälle. Ripottele päälle jauhoja ja revi taikinasta noin biljardipallon kokoisia paloja. Kauli palat jauhotetulla pöydällä ohuiksi leiviksi.
  5. Grillaa leivät muutama kerrallaan kypsiksi joko parilalla tai puhtaalla, öljytyllä grillin ritilällä. Käännä puolessa välissä, kun leipä ruskistunut kauniisti. Voit myös halutessasi esikypsentää leipiä 180-asteisessa uunissa muutaman minuutin ja paahtaa niihin värin myöhemmin grillissä.
  6. Sivele kuumalle leivälle ranskankermaa ja lusikoi pinnalle muutama teelusikallinen tapenadea. Laita leivälle revittyä kypsää kanaa, halkaistuja kirsikkatomaatteja, herneitä ja yrttejä. Viimeistele jalopenoviipaleilla ja nauti.

Viinisuositus

Hannes Reeh Rohstoff Chardonnay 2016

551167, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Burgenland / Itävalta
Hannes Reeh
Chardonnay
18,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Ruoan savuisuus tuo maukkaasti esiin viinin eksoottisen hedelmäisiä vivahteita. Viinin makean hedelmäinen luonne puolestaan tasapainottaa grillileivän ja savunmaun vienoa karvautta. Voimakkuuksiltaan viini ja ruoka ovat mukavassa harmoniassa.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Alkuruoka

Raparperi-lohileivät

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Hitaasti syntyy hyvää leipää

17.02.2017 Elisa Johansson Kuvat: Ville Palonen

TOP 3: Parhaat viinit kansallisruoka ruisleivälle

24.01.2017 Antti Rinta-Huumo + kuva Sami Piskonen