viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattu sipuli & kananmunavinegretti

15.02.2017 Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

servings Created with Sketch.
6 annosta

Grillattu sipuli ja kananmunavinegretti sopii loistavaksi osaksi herkullista grilliateriaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton

*

1 purjo

1 puntti kevätsipulia

4 banaanisalottisipulia

oliiviöljyä

vesikrassia

*

Kananmunavinegretti:

3 keitettyä kananmunaa

2 rkl dijon-en grains

1/4 dl valkoviinietikkaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl sokeria

mustapippuria

1 banaanisalottisipuli

Valmistusohje

1. Puolita purjo pituussuunnassa ja pese huolellisesti.
2. Puolita kevätsipulit ja banaanisalotit. Salottisipuleita ei tarvitse kuoria.
3. Sivele sipuleiden leikkauspintoihin öljyä.
4. Grillaa molemmin puolin kaunis grillipinta. Käännä varovasti käyttäen pihtejä, jotta sipulit pysyvät koossa.
5. Valmista vinegretti. Hienonna kananmunat hakkelukseksi. Kuori salottisipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
6. Sekoita vinegretin ainekset, munaa lukuunottamatta, keskenään. Tarkista maku. Lisää lopuksi kananmuna.
7. Lado grillatut sipulit vadille, lusikoi päälle kanamunavinegrettiä ja viimeistele krassilla.

 

 

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min
Alkuruoka

Haudutetut purjot ja kaprisvinegretti

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Lue lisää

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä