viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Grillattua kampelaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa. Simpukkakastike Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 - 700 g kampelafileetä

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

valko- ja mustapippuria myllystä

merisuolaa

Simpukkakastike

0,5 dl simpukkalientä

2-3 dl kermaa

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 sipuli

2 rkl suolatonta voita

valko- ja mustapippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa.

Simpukkakastike

Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta kastike ja siivilöi. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon voi, jotta saat kastikkeesta pehmeämmän.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä