viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Gratinoitua hummeria

26.06.2012 Antti Vahtera

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta. Yrttikuorrutus Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 elävää hummeria (á n. 500 g)

Yrttikuorrutus

2-3 dl maustamatonta majoneesia

2 cl vodkaa

2 dl basilikan lehtiä

2 dl persiljaa

2 dl ruohosipulia

2 valkosipulin kynttä

valko- ja mustapippuria myllystä

0,5 tl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta.

Yrttikuorrutus

Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti hummerinpyrstöjen päälle ja grillaa 220-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Tarjoile hummerit oliiviöljyssä ja voissa paistettujen keitettyjen perunaviipaleiden ja sinapilla maustetun voikastikkeen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä