viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Gratinoidut simpukat

26.06.2012 Antti Vahtera

Simpukat valmistuvat nopeasti viinin ja yrttien kera. Tarjoa simpukat gratinoituna ja hyvän viinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Sinisimpukoita

5 dl valkoviiniä

2 kpl silputtua salottisipulia

1 rkl oliviöljyä

1 dl silputtua persiljaa

mustapippuria myllystä

suolaa

*

Kuorrute:

*

1 dl silputtua lehtipersiljaa

1 dl paahdettua leipäjauhelmaa

2-3 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Pese simpukan panssarit valuvan kylmän veden alla juuresharjalla. Poista veitsellä simpukan ns. parta.
2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää simpukat, persilja ja viini.
3. Anna kiehua kannen alla noin 7 minuuttia välillä sekoittaen, jotta kaikki simpukat pääsevät aukeamaan.
4. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Poista ne simpukat, jotka eivät avaudu.

Kuorrute

1. Valuta simpukat hyvin. Irrota liha kuorista.
2. Valitse suurimmat kuoret ja asettele ne kupeiksi uunivuoan pohjalle. Laita sen jälkeen simpukat kuoriin.
3. Silppua persilja ja valkosipuli pieneksi. Sekoita silppu paahdettuun leipäjauhelmaan ja ripottele se simpukoiden päälle. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä.
4. Gratinoi 220 asteisessa uunissa n. 3 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka
Pääruoka

Paistettu sampi ja kaviaari-voikastike

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä