Grand Marnier – vanukas

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja vaahdota kerma. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja kiehauta maito. Lisää munavaahtoon kuuma maito, kuiviksi puristetut liivatelehdet ja Grand Marnier. likööri ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen ja lisää sitten kermavaahto. Annostele vanukas vuokiin. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa tai mieluummin seuraavaan päivään. Appelsiinikastike Ryöppää appelsiininkuorisuikaleet nopeasti kiehuvassa […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2,5 dl maitoa

1 muna

50 g sokeria

3 liivatelehteä

0,5 l kermaa

2,5 cl Grand Marnier – likööriä

Appelsiinikastike

0,5 l appelsiinimehua

1,5 dl sokeria

3 tl maissijauhoja

appelsiinin kuorta suikaleina (tai kumkvattiviipaleita)

Valmistusohje

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja vaahdota kerma. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja kiehauta maito.

Lisää munavaahtoon kuuma maito, kuiviksi puristetut liivatelehdet ja Grand Marnier. likööri ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen ja lisää sitten kermavaahto. Annostele vanukas vuokiin. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa tai mieluummin seuraavaan päivään.

Appelsiinikastike

Ryöppää appelsiininkuorisuikaleet nopeasti kiehuvassa vedessä. Kiehauta appelsiinimehu ja sokeri. Suurusta maissijauholla ja lisää joukkoon kuorisuikaleet. Jäähdytä kastike ennen tarjoilua.

Jälkiruoan kanssa sopii mainiosti tilkkanen Grand Marnier – likööriä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla