Ainekset
2,5 dl maitoa
1 muna
50 g sokeria
3 liivatelehteä
0,5 l kermaa
2,5 cl Grand Marnier – likööriä
Appelsiinikastike
0,5 l appelsiinimehua
1,5 dl sokeria
3 tl maissijauhoja
appelsiinin kuorta suikaleina (tai kumkvattiviipaleita)
Valmistusohje
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja vaahdota kerma. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja kiehauta maito.
Lisää munavaahtoon kuuma maito, kuiviksi puristetut liivatelehdet ja Grand Marnier. likööri ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen ja lisää sitten kermavaahto. Annostele vanukas vuokiin. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa tai mieluummin seuraavaan päivään.
Appelsiinikastike
Ryöppää appelsiininkuorisuikaleet nopeasti kiehuvassa vedessä. Kiehauta appelsiinimehu ja sokeri. Suurusta maissijauholla ja lisää joukkoon kuorisuikaleet. Jäähdytä kastike ennen tarjoilua.
Jälkiruoan kanssa sopii mainiosti tilkkanen Grand Marnier – likööriä.