Yleinen

Granaattiomenavinaigrette

12.06.2017 Reima Mäenpää + Jari Lönnberg

Tässä erinomainen kastike maustamaan grillikasviksia. Käytä marinointiin ja voitele kasviksia vinaigretella myös grillauksen aikana.

Ainekset

Noin 2 dl

5 min + 15 min maustumiseen

*

1 dl oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl granaattiomenasiirappia (suurista ruoka- ja itämaisista kaupoista)

1 rkl hunajaa

1/2 dl (10 g) timjamia hienonnettuna

reilu 1 dl (20 g) lehtipersiljaa hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista vinaigrette sekoittamalla oliiviöljyyn kaikki ainekset. Anna maustua. Käytä vinaigrettea erilaisten grilliruokien kastikkeena ja maustamiseen.

Vinkki: Käytä granaattiomenavinaigrettea grillikasvisten voiteluun myös grillaamisen aikana. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Alkuruoka

Ceviche-tortillat

time Created with Sketch.
15 min
Maidoton Kalaruoka
Pääruoka

Sitruuna-timjamibroileri ja sinappinen perunasalaatti

time Created with Sketch.
12 h 50 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

Mars metsään! 6 x paras retkiviini

05.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Järjestä rapujuhlat! Tässä neljä loistoviiniä

04.08.2021 Viinilehden toimitus

Rapu rallaa! 3 x rapuviini

26.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä