Reseptit

Granaattiomenavinaigrette

Tässä erinomainen kastike maustamaan grillikasviksia. Käytä marinointiin ja voitele kasviksia vinaigretella myös grillauksen aikana.

Ainekset

Noin 2 dl

5 min + 15 min maustumiseen

*

1 dl oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl granaattiomenasiirappia (suurista ruoka- ja itämaisista kaupoista)

1 rkl hunajaa

1/2 dl (10 g) timjamia hienonnettuna

reilu 1 dl (20 g) lehtipersiljaa hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista vinaigrette sekoittamalla oliiviöljyyn kaikki ainekset. Anna maustua. Käytä vinaigrettea erilaisten grilliruokien kastikkeena ja maustamiseen.

Vinkki: Käytä granaattiomenavinaigrettea grillikasvisten voiteluun myös grillaamisen aikana. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo