viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Gnocchipannu
Reseptit

Gnocchipannu munakoisolla

31.08.2023 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
55 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Gnocchipannu syntyy paahdetuista kasviksista. Munakoiso, fenkoli ja kirsikkatomaatit paahtuvat uunissa kun valmistat kylkeen persiljatahnaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g munakoisoa

suolaa

öljyä

1 sipuli

1 (300 g) fenkoli

250 g kirsikkatomaatteja

1 prk (350 g/180 g) kalamataoliiveja

2 rkl öljyä

1 pkt (500 g) valmisgnoccheja

1 prk (380 g/230 g) kypsiä kikherneitä

*

Persiljatahna:

1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl (kuorittuja) manteleita rouhittuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

1 sitruunan kuoriraaste

2 rkl sitruunamehua

¾ dl rypsiöljyä

¼ tl suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Paloittele pesty munakoiso kuutioiksi ja pyöräytä niiden joukkoon suolaa (¼ tl) ja öljyä (2 rkl). Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes kuutiot ovat ruskettuneet kauniisti, noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkoli. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta oliiveista neste. Laita kasvikset toiselle uunipellille leivinpaperin päälle, pyöräytä joukkoon suolaa (¼ tl) ja öljyä (1 rkl). Paahda 200-asteisessa uunissa pari kertaa sekoitellen, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä, noin 20 minuuttia.
3. Surauta kaikki persiljatahnan aineet karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Jätä halutessasi hiukan mantelirouhetta koristeeksi.
4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää gnocchit pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti sekoittamatta, jotta pinnasta tulee rapea. Käännä
5. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää ne pannulle ja kuumenna. Lisää valmiiksi paahdetut kasvikset pannulle ja kuumenna. Jos persiljatahnaa jäi, tarjoa se gnocchipannun kanssa.

Viinisuositus

Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
15,29 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Munakoisot & persiljatahna

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sitruuna-perunagnocchit & mätimousse

time Created with Sketch.
60 min
Gluteeniton Pasta
Pääruoka

Lue lisää

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Munakoiso-tomaattipasta ja suomalaisten suosima klassikkoviini

Kaupallinen yhteistyö

14.12.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä