Reseptit

Friteerattu made ja survotut herneet

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Mateen kiinteä liha sopii hienosti friteerattavaksi. Tarjoa frittimade survottujen ja voilla maustettujen herneiden sekä sitruunalohkojen kanssa.

Ainekset

400 g madefileetä

1/2 tl suolaa

*

Taikina:

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl kivennäisvettä tai olutta

1 tl suolaa

1/4 tl pippuria

1/4 tl valkopippuria

Paistamiseen 5–7 dl (rypsi)öljyä

*

Lisäksi:

300 g pakasteherneitä

25 g voita

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl suolaa

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Viinisuositus

Panosta:

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2017

Alkon tuotenro: 552587

Valkoviini Itävalta
18,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Pihistä:

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2018

Alkon tuotenro: 526027

Valkoviini Itävalta
11,05 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Jälkiruoka

Raparperi-basilika-millefeuille

time Created with Sketch.
2 h 45 min
Munaton Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski