viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Maderesepti-Friteerattu made ja survotut herneet
Reseptit

Friteerattu made ja survotut herneet

12.03.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Mateen kiinteä liha sopii hienosti friteerattavaksi. Tarjoa frittimade survottujen ja voilla maustettujen herneiden sekä sitruunalohkojen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g madefileetä

1/2 tl suolaa

*

Taikina:

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl kivennäisvettä tai olutta

1 tl suolaa

1/4 tl pippuria

1/4 tl valkopippuria

*

Paistamiseen:

5–7 dl (rypsi)öljyä

*

Lisäksi:

300 g pakasteherneitä

25 g voita

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl suolaa

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Viinisuositus

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
18,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä