Reseptit

Friteerattu made ja survotut herneet

12.03.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Mateen kiinteä liha sopii hienosti friteerattavaksi. Tarjoa frittimade survottujen ja voilla maustettujen herneiden sekä sitruunalohkojen kanssa.

Ainekset

400 g madefileetä

1/2 tl suolaa

*

Taikina:

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl kivennäisvettä tai olutta

1 tl suolaa

1/4 tl pippuria

1/4 tl valkopippuria

*

Paistamiseen:

5–7 dl (rypsi)öljyä

*

Lisäksi:

300 g pakasteherneitä

25 g voita

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl suolaa

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Viinisuositus

Panosta:

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018

Alkon tuotenro: 552587

Valkoviini Itävalta
18,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Pihistä:

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2018

Alkon tuotenro: 526027

Valkoviini Itävalta
11,26 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton
Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Helan går! Rapukauden ja kalapöydän tillisnapsi

19.07.2021 Viinilehden toimitus

Kesän parhaat kalaviinit TOP 7

01.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Ei mikään roskakala – särjen syöminen on ekoteko!

11.05.2021 Teksti ja kuvat Ville Palonen, resepti Elisa Johansson + ruokakuva Laura Riihelä