Vahteran resepti

Filotaikinaan kääritty porsaanfilee ja sienimuhennos

26.06.2012 Antti Vahtera

Sienikauden suosikki on filotaikinaan kääräisty porsaanfilee ja sienimuhennos. Nam!

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä

levy filotaikinaa

3 rkl Dijon- sinappia

mustapippuria myllystä

suolaa

Sienimuhennos

150 g sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita, korvasieniä, huhtasieniä, tatteja)

1 rkl voita

ripaus vehnäjauhoja

2 dl kermaa

2 kuutioitua tomaattia

1 dl silputtua persiljaa

1 dl silputtua ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Poista fileistä rasvat ja kalvot. Mausta fileet pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla hetki joka puolelta.
2. Sivele fileiden pintaan sinappia ja kääri filotaikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
3. Leikkaa fileet sienimuhennoksen päälle.

Sienimuhennos

1. Kuullota sienet kattilassa voin kanssa. Ripottele jauhot sienten päälle ja sekoita.
2. Lisää kerma, tomaatit, yrtit ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes jauhot kypsyneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Tyylikkäästi talven juhlahetkiin!

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus