Vahteran resepti

Filotaikinaan kääritty porsaanfilee ja sienimuhennos

Sienikauden suosikki on filotaikinaan kääräisty porsaanfilee ja sienimuhennos. Nam!

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä

levy filotaikinaa

3 rkl Dijon- sinappia

mustapippuria myllystä

suolaa

Sienimuhennos

150 g sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita, korvasieniä, huhtasieniä, tatteja)

1 rkl voita

ripaus vehnäjauhoja

2 dl kermaa

2 kuutioitua tomaattia

1 dl silputtua persiljaa

1 dl silputtua ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Poista fileistä rasvat ja kalvot. Mausta fileet pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla hetki joka puolelta.
2. Sivele fileiden pintaan sinappia ja kääri filotaikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
3. Leikkaa fileet sienimuhennoksen päälle.

Sienimuhennos

1. Kuullota sienet kattilassa voin kanssa. Ripottele jauhot sienten päälle ja sekoita.
2. Lisää kerma, tomaatit, yrtit ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes jauhot kypsyneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Sieni-kyssäkaalirullat

time Created with Sketch.
50 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sienipannari

time Created with Sketch.
30 min
Leivonnainen
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Kaupallinen yhteistyö

17.09.2020 Viinilehden toimitus

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus