viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Filotaikinaan kääritty porsaanfilee ja sienimuhennos

26.06.2012 Antti Vahtera

Sienikauden suosikki on filotaikinaan kääräisty porsaanfilee ja sienimuhennos. Nam!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä

levy filotaikinaa

3 rkl Dijon- sinappia

mustapippuria myllystä

suolaa

Sienimuhennos

150 g sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita, korvasieniä, huhtasieniä, tatteja)

1 rkl voita

ripaus vehnäjauhoja

2 dl kermaa

2 kuutioitua tomaattia

1 dl silputtua persiljaa

1 dl silputtua ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Poista fileistä rasvat ja kalvot. Mausta fileet pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla hetki joka puolelta.
2. Sivele fileiden pintaan sinappia ja kääri filotaikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
3. Leikkaa fileet sienimuhennoksen päälle.

Sienimuhennos

1. Kuullota sienet kattilassa voin kanssa. Ripottele jauhot sienten päälle ja sekoita.
2. Lisää kerma, tomaatit, yrtit ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes jauhot kypsyneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

time Created with Sketch.
maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Syksyn parhaat Pinot Noir -punaviinit

18.08.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Taivaalliset tattireseptit

30.08.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä