Vahteran resepti

Filotaikinaan kääritty porsaanfilee ja sienimuhennos

26.06.2012 Antti Vahtera

Sienikauden suosikki on filotaikinaan kääräisty porsaanfilee ja sienimuhennos. Nam!

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä

levy filotaikinaa

3 rkl Dijon- sinappia

mustapippuria myllystä

suolaa

Sienimuhennos

150 g sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita, korvasieniä, huhtasieniä, tatteja)

1 rkl voita

ripaus vehnäjauhoja

2 dl kermaa

2 kuutioitua tomaattia

1 dl silputtua persiljaa

1 dl silputtua ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Poista fileistä rasvat ja kalvot. Mausta fileet pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla hetki joka puolelta.
2. Sivele fileiden pintaan sinappia ja kääri filotaikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
3. Leikkaa fileet sienimuhennoksen päälle.

Sienimuhennos

1. Kuullota sienet kattilassa voin kanssa. Ripottele jauhot sienten päälle ja sekoita.
2. Lisää kerma, tomaatit, yrtit ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes jauhot kypsyneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Syksyinen sieniramen

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sienirisotto à la Teemu Laurell

time Created with Sketch.
50 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Taivaalliset tattireseptit

30.08.2021 Viinilehden toimitus

Tyylikkäästi talven juhlahetkiin!

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus