viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Feta-pinjansiemenpannuleipä ja rucola-tomaattisalaatti
Reseptit

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

20.01.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Järjestä juhlat ja kata buffapöytään herkullinen pannuleipä ja tomaatti-rucolasalaattia. Tai puolita resepti ja tarjoile viikonlopun brunssipöydässä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g tuorehiivaa

6 dl vettä

1 dl oliiviöljyä

3 rkl hunajaa

2 tl suolaa

13–14 dl vehnäjauhoja

200 g fetajuustoa murennettuna

70 g pinjansiemeniä paahdettuina

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa  

*

Tomaatti-rucolasalaatti:

400 g miniluumutomaatteja

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl vaaleaa balsamicoa

ripaus sormisuolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

80 g rucolaa

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla lämpimämpää, noin 42-asteista.) Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää ensin puolet jauhoista puuhaarukalla sekoittaen ja sitten loput käsin vaivaten. Voit myös valmistaa taikinan yleiskoneessa. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
2. Vaivaa ilmakuplat pois taikinasta ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan. Peitä jälleen liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
3. Painele leivän pintaan sormilla koloja. Ripottele päälle murennettu fetajuusto, paahdetut pinjansiemenet, oliiviöljy ja hunaja.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä ja pintaan koputtaessa kuuluu kumiseva ääni.
5. Sekoita lohkottujen miniluumutomaattien joukkoon oliiviöljy ja balsamico. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kääntele lopuksi joukkoon rucola.
6. Leikkaa hieman jäähtynyt pannuleipä paloiksi. Lusikoi tomaattisalaatti valmiiksi leipäsiivujen päälle tai laita se tarjolle erikseen.

Vinkki! Muita hyviä lisukkeita pannuleivälle ovat laadukkaat leikkeleet, raikas hernehummus tai harissahummus.

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2018

Alkon tuotenro: 599447

Valkoviini Itävalta
17,88 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kirkas perunasalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Lehtikaalia, kikherneitä & fetaa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Bo SSäm ravunpyrstöistä

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä